Annons
Annons
Förhoppningsvis sover du inte lika länge som Törnrosa. Omgivningarna i Sababurg är värda att besökas.

Förhoppningsvis sover du inte lika länge som Törnrosa. Omgivningarna i Sababurg är värda att besökas.

Tyskland

Nu kan du sova på Törnrosas slott

Här är slotten du läste om i Törnrosa, Askungen och Snövit. Idag är de hotell, men se upp så du inte sticker dig på sländan! Då kommer du aldrig härifrån …

Text: • 2016-04-01 Uppdaterad 2021-06-23

1. Romantik Hotel auf der Wartburg

Slott med historia
Omkring år 1070 byggdes den medeltida borgen Wartburg. Ringmuren finns kvar, liksom tornen och borggården. Och ingen har glömt att Martin Luther satt här och översatte Nya testamentet till tyska. Borgen, med utsikt över byn Eisenach, är idag museum. I korsvirkeshuset intill är det femstjärnigt hotell med 37 individuellt- inredda rum. Ta en promenad i omgivningarna och ät på en av slottshotellets två restauranger.
Från 2 156 kr/natt.
wartburghotel.de

Nu kan du sova på Törnrosas slott
Känn Martin Luthers ande. Här satt han och översatte Nya testamentet. Foto: Istock

2. Althörnitz 

Slott på gränsen
Det romantiska slottets åttakantiga torn reser sig mot himlen i de historiska omgivningarna. Rummen är fulla av vinklar och vrår och har renoverats och stajlats med möbler för en känsla av dåtid. Schlosshotel Althörnitz ligger mitt i en park i Bertsdorf-Hörnitz i gränsområdet till Polen och Tjeckien. Därför har du nära till såväl Dresden, Bautzen och Görlitz som Prag och Wroclaw. I området ligger även Zittauerbergen med milslånga vandringsleder.
Från 495 kr/natt. 
schlosshotel-althoernitz.com 

3. Althoff Schloss Bensberg

Slott för finsmakare

Utsikten över Kölnkatedralen går inte av för hackor. Althoff Grandhotel Schloss Bensberg, med 120 lyxiga rum och sviter, ligger i lilla Gladbach nära stora Köln. Här finns spa att koppla av i och trädgårdar att strosa i. På trestjärniga restaurangen Vendôme, som leds av stjärnkocken Joachim Wissler, njuter du av en blandning av klassiska, kreativa och moderna rätter, medan Trattoria -Enoteca kör på italienskt.  
Från 1 451 kr/natt. 
althoffhotels.com

Nu kan du sova på Törnrosas slott
120 lyxiga rum och sviter, spa och en vackra trädgårdar att strosa i. Här kan du verkligen njuta. Foto: Istock

4. Gross Schwansee

Slott vid kusten
Eleganta Schloss Gross Schwansee på östersjökusten har både slottsrum och mer moderna hotellrum i ett nyare parkhus. Koppla av med massage i hotellets spa och ta promenader i slottsparken och allén som leder ner till Östersjön och få ny energi på slottsrestaurangen och brasseriet, som serverar både lokala och globala rätter. Hotellet bestämmer om du får bo i slottsrummen eller i det moderna huset. Det går att skicka önskemål, men du får ingen garanti. 
Från 1 380 kr/natt. 
schwansee.de

5. Sababurg 

Törnrosaslottet
Mitt i Reinhardswaldskogen mellan städerna Kassel och Göttingen i norra Hesse ligger slottshotellet Dornröschen-schloss, känt från bröderna Grimms saga om Törnrosa. I det medeltida slottet, som är nästan 700 år gammalt, finns förutom hotell finns också kafé, restaurang, storslagna utsikter och vackra omgivningar. Besök också Europas äldsta djurpark som ligger precis intill. I närheten finns Ù?ven Tysklands äldsta skogsnatur-reservat, Urwald Sababurg.
Från 1 540 kr/natt. 
sababurg.de

Nu kan du sova på Törnrosas slott
Unna dig en riktig prinsessömn i något av rummen på Törnrosas eget slott – men akta dig så att du inte sover i 100 år. Foto: Istock

10 verkliga platser som inspirerat sagomiljöer i Disneyfilmer

Nu är det ute med sol och bad – här är nya semestertrenden

Vinn en magisk resa till fantastiska Tyskland


Text: • 2016-04-01
TysklandFantastiska TysklandHotellListor

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top