• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 8 av Europas bästa (och hemligaste) strandhotell

  Ett hotell på stranden är drömmen inför varje semester. Här är 8 prisvärda dolda pärlor i Italien, Spanien, Frankrike och Grekland.

  Resemagasinet Condé Nast Traveller har satt ihop en lista på några av Europas bästa "hemliga" strandhotell, med fokus på god mat, vackra omgivningar och vilsamma miljöer. Här är ett axplock av sajtens favoriter:

  1. Gecko beach, Formentera, Spanien

  Till det här avslappnade hotellet, där alla yogar i solnedgången och dricker gin och tonic natten lång, enligt Condé Nast Traveller, tar du dig med en halvtimmes båtfärd från Ibiza och sedan en kvart i bil. På fem långa kliv är du nere på stranden. Priserna för dubbelrum ligger på ungefär 2 600 kr och uppåt.

  www.geckobeachclub.com

  2. Ekies All Senses Resort, Vourvourou, Grekland

  75 minuter med bil från Thessaloniki ligger hotellet som med sina många dagbäddar, hängmattor och solsängar är perfekt för härliga tupplurer i solen. Ekies ligger på sin egen strand och erbjuder ett brett urval av rum i olika prisklasser, från 800 kr per natt.

  www.ekies.gr

  3. Don Ferrante, Monopoli, Italien

  Till det helt vitmålade Don Ferrante tar du dig via flyg till Bari och sedan en bilresa på 45 minuter. Här rekommenderas du utforska Monopoli till fots, gärna hand i hand med din käresta. Några av Italiens bästa stränder finns bara några minuter bort. Dubbelrum kostar från 2160 kr.

  www.donferrante.it

  4. Hostel Sa Rascassa, Begur, Spanien

  Lilla Hostel Sa Rascassa består av fem enkla sovrum med havsutsikt. Höjdpunkten är restaurangen, som är känd för sina moderna tolkningar av katalanska rätter. Hit tar du dig med flyg till Girona och 50 minuter i bil. Dubbelrummen börjar på ungefär 900 kr.

  www.hostalsarascassa.com

  5. La Coorniche, Pyla-sur-Mer, Frankrike

  Direkt på sanddynerna ligger detta hotell med utsikt över blå himmel och hav och en avundsvärd infinitypool för gästerna att njuta av. För att ta dig hit flyger du till Bordeaux och sedan väntar en 45 minuter lång bilresa innan du når ditt mål.

  www.lacoorniche-pyla.com

  6. Braye Beach Hotel, Alderney, Kanalöarna

  Braye Beach sägs vara den vackraste av stränderna på Alderney, och charmiga Braye Beach Hotel består av en rad gamla fiskestugor belägna på sanddynerna. Hit tar du dig med bil på bara tio minuter från flygplatsen. Rummen kostar från ungefär 1 760 kr per natt.

  www.brayebeach.com

  7. Cenobi Dei Dogi, Camogli, Italien

  Om du tröttnar på all gammaldags charm och den fantastiska havsutsikten från terrassen kan du ta tåget för att utforska Cinque Terre. Från Cenobi Dei Dogi har du annars bara några steg ner till en stenstrand. Hit tar du dig med bil från Genua på en halvtimme.

  www.cenobio.it

  8. Kyrimai, Gerolimenas, Grekland

  Att hitta hit kan vara klurigt, men väl värt besväret. Det omgjorda magasinet från 1870-talet ligger så nära vattnet som det bara går. I området finns flera ruiner att utforska, men det går så klart också att bara slappa vid poolen. Hit tar du dig med 90 minuter i bild från Kalamata.

  www.kyrimai.gr

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!