• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 9 heta designhostels i Europa som vi vill bo på just nu

  Att bo på vandrarhem är perfekt både för soloresenären som vill träffa andra globetrotters och för budgetmedvetna turister som hellre spenderar reskassan på upplevelser än boende.

  Och vandrarhem behöver inte innebära sunkiga sovsalar och oidentifierbara fläckar i den gemensamma duschen. Här är 9 snygga hostels i Europa vi vill checka in på i sommar. 

  1. The Independente, Lissabon, Portugal

  The Independente i Bairro Alto har sammanlagt 17 sovsalar och sviter. Rummen som är belägna i en 1800-tals villa är modernt inredda och det finns salar för endast kvinnor och för mixade sällskap. 

  Foto: The Independente.

  I anslutning till vandrarhemmet finns ett sällskapsrum och två restauranger ­– en gastropub där lokala musiker brukar spela och en lyxig takbar med utsikt över floden Tagus. 

  Foto: The Independente.

  Från: 114 kr/natt, theindependente.pt

  2. Toc, Barcelona, Spanien

  Tio minuter från La Rambla och ett stenkast från universitetet ligger detta ungdomliga vandrarhem och hotell med 49 rum. Gratis wifi och sovsalar som öppnas och stängs med fingeravtryck – perfekt för den som annars skulle oroa sig för att slarva bort hotellnyckeln under en sen utekväll. 

  Foto: Toc Hostel & Suites/Facebook.

  Området är fullt med barer och restauranger och hotellet har dessutom en skön takpool komplett med bar och restaurang. För den som vill laga sin egen mat finns även ett välutrustat kök till gästernas befogande. Rum för 2–8 personer. 

  Foto: Toc Hostel & Suites/Facebook.

  Foto: Toc Hostel & Suites/Facebook.

  Från: 445 kr/natt, tochostels.com/barcelona/

  3. Kex Hostel, Reykjavik, Island 

  I centrala Reykjavik, inte långt från den tronande spiran av den ikoniska Hallgrimskirkjan, i en nerlagd kakfabrik ligger vandrarhemmet Kex. Det trendiga vandrarhemmet erbjuder inte bara 142 rum utan även en gastropub som erbjuder frukost, lunch och middag, en jazzklubb, ett allmänt kök och ett välfyllt bibliotek/sällskapsrum.

  Foto: Kex Hostel.

  Dessutom: en uppvärmd utomhusterrass, gym, gratis WiFi, cykeluthyrning och en sidoverksamhet som erbjuder turer som tar er ut ur rummen till några av Islands coolaste naturupplevelser. För vem vill egentligen spendera tid på hotellet när man befinner sig på Island? 

  Foto: Kex Hostel.

  Från: 315 kronor/natt, kexhostel.is

  4. Clink78, London, Storbritannien 

  I centrala Kings Cross ligger det prisvärda och ungdomliga vandrarhemmet Clink78 som erbjuder både privata rum och sovsalar för upp till 16 personer. 

  Foto: Clink78.

  Wifi i allmänna utrymmen, kök och en bar i källaren som annordnar aktiviteter från allt mellan karaoke, öl-pingis och frågesporter till rock- och fotbollskvällar. 

  Foto: Clink78

  Från: 190 kr/natt under lågsäsong, clinkhostels.com

  6. Generator Paris, Paris, Frankrike

  Trendiga Generator öppnade i Paris tionde arrondissementet förra året och erbjuder boende i sovsalar och privata rum. Inredningen är inspirerat av områdets mångkulturella prägel och mycket har lagts till detaljerna. 

  Foto: Generator Paris.

  Gäster kan njuta av flera barer och sällskapsutrymmen såväl som en takbar med en fantastisk utsikt över Sacré-Cœur och Montmartes takåsar. 

  Foto: Generator Paris /Nikolas Koenig.

  Från: 217 kr/natt, generatorhostels.com/en

  7. Copenhagen Downtown, Köpenhamn, Danmark

  Copenhagen Downtown ligger, som namnet antyder i hjärtat av Köpenhamn – och har nära till flesta sevärdheterna. De moderna sovsalarna och 88 rummen är individuellt inredda och hotellet erbjuder bekvämligheter som gratis wifi och gratis middag, tvättrum och uthyrning av Ipads och cyklar. 

  Foto: Copenhagen Downtown.

  I det prisvinnande vandrarhemmets sällskapsrum finns både biljardbord och sällskapsspel och i den välbesökta baren anordnas temakvällar som till exempel paj-ätartävlingar och musikkvällar. 

  Foto: Copenhagen Downtown

  Från: 280 kr/natt, copenhagendowntown.com

  8. Plus, Florens, Italien

  Plus ligger endast 10 minuter från Florens tågstation och erbjuder förutom en takterrass och pool dessutom något så sällsynt som en platt-TV och egna badrum i varje rum. 

  Foto: Plus Hostels.

  Foto: Plus Hostels.

  Andra bekvämligheter inkluderar gratis wifi, ett café, ett tvättrum och en bastu, om du inte skulle få nog av hettan på Florens gator. Totalt finns sju olika rumtyper. 

  Foto: Plus Florens.

  Frånpris: 96 kr/natt, plushostels.com/plusflorence

  9. The Hat, Madrid, Spanien

  Om man reser till Madrid är ett besök på en takbar nästan obligatorisk och på The Hat som ligger på gångavstånd från Plaza Mayor kan du slå två flugor i en smäll genom att kila upp på vandrarhemmets egna. 

  Foto: The Hat Madrid.

  Foto: The Hat Madrid.

  Förutom en takbar där man kan dricka sangria i kvällsolen erbjuder vandrarhemmet wifi, en lyxig frukostbuffé och gratis rundvandringar i staden. 

  Foto: The Hat Madrid.

  Från: 200 kr/natt ,thehatmadrid.com

  Missa inte att gilla Vagabond på Facebook för mer reseinspiration i ditt flöde.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!