• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 oumbärliga resehacks för mobilen som alla borde känna till

  Låt din telefon bli din bästa reskamrat.

  1. Spara ner kartor från Google Maps och Frommers 

  Ladda hem appen, sök på det område eller stad du kommer att befinna dig i och skriv in "ok maps". Passa även på att kolla in och ladda hem Frommers kartor som dessutom har tips på matställen och sevärdheter. 

   

  2. Ladda ner appar som låter dig ringa och SMS:a genom wifi

  Som WhatsApp, Messenger, Viber och Skype. Så att du kan hålla kontakt med alla där hemma och skicka läckra semesterbilder som gör dem avundsjuka, utan att det kostar ett öre. 

   

  3.  Flygplansläge + wifi

  Det här är ett idiotsäkert knep för alla er där ute som oroar er för roamingavgifter. Genom att aktivera flygplansläget + wifi kan du vara trygg i att du inte kommer överraskas av dyra telefonräkningar. Ett plus med att ställa in flygplansläget är att det går dubbelt så fort att ladda batteriet då. 

   

  4. Gör en kopia med viktiga dokument som kan nås offline

  Ladda ner Dropbox på din dator och telefon. Gratisversionen låter dig förvara dokument och filer på sammanlagt 2 GB. Ladda sedan upp alla viktiga resedokument i din Dropbox, det kan vara försäkringspapper, en scannad fotokopia på ditt pass, biljetter och viktiga adresser. När du använder appen kan du välja vilka dokument du vill kunna nå när du är offline. 

   

  5. Ladda ner språket på din destination på Google Translate

  På så sätt kan du översätta ord och fraser även om du inte har någon uppkoppling. Alla språk som har en pil bredvid sig går att ladda ner.

  Men det kanske bästa tipset av alla är ju naturligtvis att spendera så lite tid vid skärmen som möjligt. Du befinner dig på en ny plats som du kanske aldrig kommer att uppleva igen – strunta i att uppdatera dina sociala medier och uppdatera din bank av minnen, erfarenheter och nya intryck istället!

  Missa inte att gilla Vagabond på Facebook för mer reseinspiration i ditt flöde.

  Källa: Buzzfeed.