• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ny studie: Här är resorna som boostar ditt humör

  Vill du boosta ditt humör?
  Då ska du åka iväg på en romantisk tripp eller en familjesemester.
  Det visar en färsk studie, enligt sajten Travel + Leisure.

  Ny studie: Här är resorna som boostar ditt humör
  Foto: Istock

  Resebokningssajten Priceline.com släppte nyligen en ny amerikansk studie. Och enligt den svarade mer än hälften av de som deltog att resande förbättrade deras humör mer än shopping, rapporterar Travel + Leisure. 

  Romantiska trippar

  Studien genomfördes av Wakefield Research och 1 005 vuxna personer deltog. Men man tittade även på vilken typ av resor som boostade deltagarnas humör mest.

  38 procent av männen och 34 procent av kvinnorna svarade att romantiska trippar var de bästa semestrarna. Näst överst på listan hamnade resor med familjen, något 33 procent av samtliga tillfrågade svarade. Det följdes av semestrar med goda vänner.

  Inga långa resor

  Studien visade också att du inte behöver resa långt för att få en riktig humörboost. Fyra av fem deltagare i undersökningen åkte hellre på fler korta än en lång semester om året.

  44 procent sa sig också vilja packa väskan tre till fyra gånger för att känna sig riktigt lyckliga, medan 10 procent angav att de ville åka på sju eller fler resor för att boosta humöret, rapporterar Travel + Leisure. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!