• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Experterna: Här äter du världens bästa hamburgare

  Richard och Christoffer Bergfors, bröderna bakom hamburgerkedjan Max, listar fem av världens bästa hamburgerhak.

  Experterna: Här äter du världens bästa hamburgare
  Kombinera nästa resmål med en bra burgare. Foto: iStock

  1. Pizza Loves Emily, New York

  "En liten kvarterskrog som blivit rejält uppmärksammad på senare tid av bland andra New York Times. Serverar pizza och hamburgare gjorda från grunden. De experimenterar med sina rätter och hittar kreativa smakkombinationer som är lika oväntade som fantastiska."

   

  2. Krysset, Skellefteå

  "Original Max-restaurangen i Skellefteå serverar en produkt som heter Happy, vilket är en hamburgare med potatismos på. Kött, bröd, mos, lök och dressing blir till en fantastisk gegga som det är värt att åka några mil extra för att få uppleva."

   

  3. J.G. Melon, New York

  "Legendariskt hamburgerhak på Upper East Side. Deras färsblandning har en fantastisk smak som lyfter burgaren till magiska höjder. Den är väldigt enkel utan en massa tillbehör, ingen dressing eller dylikt: bara bröd, kött och ost. Och inget annat behövs."

   

  4. The Apple Pan, Los Angeles

  "Har funnits sedan 40-talet och ser förmodligen likadant ut nu som då. Har två olika burgare: en plain och en med lite rökig smak – och båda är underbara. Bra kött, fantastisk sallad och en väldigt speciell sås med lite kanel i som lyfter det hela. Kombinationen är perfekt."

   

  5. Le Tub, Miami

  "Ett rejält köttmonster som blev framröstad till USA:s bästa för ett par år sedan. En burgare på nästan 500 gram som är en smaksensation, även om den är ganska enkel. Gå dit i tid för du kan få vänta länge innan du får din beställning då det ofta är lång kö."

  Missa inte att gilla Vagabond på Facebook för mer reseinspiration i ditt flöde.

  Källa: King Magazine.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!