• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • En av världens bästa hemliga vattenrutschkanor döljer sig på Hawaii

  Det är en farofylld strapats att ta sig dit, men klart alla våghalsar måste testa denna dolda attraktion.

  Hawaii är nog redan ett drömresemål för många, men nu avslöjas det dessutom via sociala medier att delstaten döljer en hemlighet som kommer få adrenalinjunkies att dregla. 

  Dold i djungeln, mitt i Waipo Valley, ligger en av världens bästa vattenrutschkanor, enligt DailyMail. Den populära attraktionen är tio meter lång och lockar till sig våghalsiga resenärer – inte bara på grund av själva åkturen, utan också vägen dit. 

  Lokalbefolkningen har känt till attraktionen länge, men tack vara sociala medier har allt fler turister hittat dit. Foto: Gabe Mcasian/Instagram, kadaram/Instagram

  Det är nämligen långt ifrån lätt att ta sig till den hemliga rutschkanan. Vägen dit, känd som the White Road Hike, är farlig och inte kartlagd och innebär bland annat att du måste klättra upp för ett berg längs med stigar på smala klippor. Därefter måste du ta dig igenom 400 meter av mörka tunnlar, innan du når en brant kulle där vattenrutschkanan börjar.

  Trots denna strapats är attraktionen, som i själva verket är en del av ett komplicerat bevattningssystem, populär bland äventyrliga resenärer som delat med sig av sina upplevelser på Instagram och Youtube.

  Hiking White Road Waterslide (waimea hawaii)
 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!