• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Smarta prylen håller dina värdesaker säkra på stranden

  Att få sina värdesaker stulna under resan är en riktig humörsänkare. Den ungerska uppfinningen "Beachegg" vill sätta stopp för det.

  Smarta prylen håller dina värdesaker säkra på stranden

  Att lämna sina värdesaker obevakade på stranden när man går och badar är ett stressmoment för många. Kanske gömmer man mobilen under handduken eller så sitter någon i sällskapet kvar för att vakta grejerna. Men skulle det inte vara skönt att slippa oroa sig för att de blir stulna? 

  Det elektroniska strandägget fungerar som ett smart kassaskåp. Man öppnar och låser det med hjälp av ett armband. 

  Om någon flyttar på ägget när det är låst startar ett alarm och armbandet vibrerar för att låta ägaren veta att någon obehörig har tagit det. Om du inte hinner komma ikapp strandtjuven i tid går det även att spåra äggets position via GPS genom en app. 

  Ägget kommer i två färger och rymmer 6 liter. Större kameror lär inte få plats men det går i alla fall att lägga i nycklar, mobiler, solglasögon och andra mindre objekt. 

  Vill man då verkligen bära med sig ett stort och otympligt ägg när man är ute och reser? Kanske, kanske inte. Enligt Dailynews Hungary vill skaparna bakom uppfinningen även få ut äggen på hotell och andra företag på populära strandorter i framtiden med tanken att det även ska gå att hyra.

  Läs mer på beachegg.io/en/

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!