• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Kika in i Shanghais första 7-stjärniga* hotell

  Gourmetrestauranger, en cigarrlounge och privata karaokeklubbar. Wanda Reign on the Bund utgörs av 21 vräkiga våningar som flödar över med lyx. Det nyöppnade hotellet i Shanghai kallar sig för stadens första sjustjärniga hotell.

  Kika in i Shanghais första 7-stjärniga* hotell
  Foto: Wanda Reign on the Bund

  Hotellet ligger i området The Bund i centrala Shanghai precis vid Huangpufloden. Sedan det öppnades i juni har det snabbt blivit det självklara valet för Kinas elit, skriver CNN.

  Foto: Wanda Reign on the Bund.

  Nöjesutbudet på hotellet inkluderar fyra restauranger, varav en leds av den Michelinbelönade franska kocken Marc Menauc, en tillhörande nattklubb, spa och inomhuspooler.

  Utsikt från restaurangen MARC på den 21:a våningen.

  Bubbelpool med guld- och marmordetaljer i ett av hotellets spaanläggningar.

  Och privata karaokerum – så klart.

  Karaoke, någon?

  Totalt har hotellet 193 rum varav 14 är sviter. Priser för de enklaste rummen börjar på cirka 4.000 kronor. Den allra lyxigaste sviten – The Chairman suite – kostar dock lite mer. Chairman är 228 kvadratmeter stor och ligger på den 20:e våningen.

  Exempel på ett deluxe-rum. Alla rum har japanska toaletter installerade.

  Förutom ett stort sovrum med en bastu och ett tillhörande spa-område finns här även en matsal, ett studierum och ett stort vardagsrum. Priset för en natt här går loss på cirka 18.000 dollar, motsvarande 162.000 kronor.

  Chairman-sviten.

  Ägaren till hotellkedjan är den kinesiske hotellmogulen Wang Jialin. Hans 28-årige son Wang Sicong är en av Kinas mest kända jetsetters som bland annat gjorde sig ett namn i västvärlden när han köpte inte en, utan åtta stycken Iphone 7 till sin husky Keke, tillsammans med två förgyllda Apple-klockor värda drygt 290.000 kronor styck.

  Executive-svit.

  * Men vänta nu? Jag trodde att ett hotell bara kunde ha fem stjärnor?

  Ja, det stämmer. Hotellklassificering är krångligt och det saknas dessutom internationella standards. Fyra stjärnor i Turkiet kan innebära något helt annat än fyra stjärnor i Danmark. Kort sagt kan man säga att stjärnorna står för vilket utbud ett hotell har. Vissa hotell, så som Burj al Arab kallas ibland felaktigt för sjustjärniga. Andra, som The Galleria i Milano och Wanda Reign on the Bund i Shanghai använder sig själva av klassificeringen, då främst i marknadsföringssyfte.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!