• Få vagabond.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • Prestigefyllda listan – bästa bagerierna och konditorierna i Italien

    Måsteläsning för alla som har en förkärlek till italienska bakelser.

    Prestigefyllda listan – bästa bagerierna och konditorierna i Italien
    Foto: Istock.

    Gambero Rosso, som går att beskriva som Italiens motsvarighet till Michelinguiden, har tagit fram sin årliga guide till alla som är ute efter "la dolce vita" bland sötsaker. 

    I toppkategorin "Tre Torte" rankas de bagerier och konditorier som tilldelas 90 poäng eller mer. Poäng ges inte bara för kvaliteten på bakverken utan även för servicen och stämningen. I år gick utmärkelsen till totalt 18 stycken adresser runt om i landet. 

    I toppen av grädhyllan med 95 poäng placeras konditoriet Pasticceria Veneto i Brescia i norra Italien. Konditoriet öppnades 1971 av Iginio Massari och några av specialiteterna inkluderar cornetti (en variant av croissant), biscotti och en uppsjö av olika chokladkreationer. 

    Här är hela listan: Italiens bästa konditorier 

    Namn – stad

    95 poäng

    Pasticceria Veneto – Brescia

    93 poäng

    Dalmasso – Avigliana 

    Maison Manilia – Montesano sulla Marcellana 

    92 poäng

    Besuschio – Abbiategrasso 

    Gino Fabbri Pasticcere – Bologna

    En av skapelserna från Pasticceria Veneto. Foto: Pasticceria Veneto.

    91 poäng 

    Acherer – Brunico/Bruneck

    Biasetto – Padua

    Nuovo Mondo – Prato

    Pasquale Marigliano – Ottaviano

    90 poäng

    Bompiani – Rom

    Caffè Sicilia – Noto 

    Cortinovis – Ranica 

    Cristalli di Zucchero – Rom

    Dolce Reale – Montichiari 

    Ernst K Knam – Milano

    Pasticceria Agricola Cilentana Pietro Macellaro – Piaggine

    Rinaldini – Rimini

    Sal De Riso Costa d'Amalfi – Minori 

  • Få vagabond.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!