Annons
Annons

1365663.jpg

USA

Här är amerikanska flygplatsens nyaste medarbetare – en gris som heter Lilou

Det här är Lilou, två år och officiell terapigris på den internationella flygplatsen i San Francisco. Nyligen blev hon rekryterad till flygplatsens "Wag Brigade" – ett team med djur som arbetar med att få resenärer att må bättre och stressa ner.

Text: Johanna Jackson • 2016-12-07 Uppdaterad 2021-06-23

Att resa kan vara enormt påfrestande och stressigt. Långa körer, massor med folk, trängsel, svindyra flygplansmackor – och sÙ� vidare. 

Och för att hjälpa stressade resenärer att slappna av har San Franciscos internationella flygplats ett helt team med djur vars enda uppgift är att gosa med resenärer. En rätt briljant idé med tanke på att många människor mår bättre av att klappa djur.

Här är amerikanska flygplatsens nyaste medarbetare – en gris som heter Lilou
Foto: San Franciscos internationella flygplats

När vi klappar och gosar med ett djur som vi tycker om släpps nämligen hormonet oxytocin, som gör att vi mår bra, ut i kroppen, vi får ett lägre blodtryck och blir lugnare. Forskare har till och med jämställt den positiva effekten med att få en massage eller att äta god mat.

De flesta av grisen Lilous cirka 300 arbetskollegor är hundar, men flygplatsen använder även katter och kaniner, skriver lokaltidningen Mercury News.

Här är amerikanska flygplatsens nyaste medarbetare – en gris som heter Lilou
Djuren i Wag Brigade har på sig små västar med orden “Pet me” – klappa mig. Foto: San Franciscos internationella flygplats.

Förutom att charma resenärer med sitt gulliga tryne, brukar Lilou även väcka uppmärksamhet för sina målade naglar, sina trendiga utstyrslar och för sina tricks – bland annat kan hon “spela piano” och stå på bakbenen.

Och när hon inte arbetar på flygplatsen, vilket hon gör en gång i veckan, brukar hon dessutom hälsa på patienter på sjukhus och ålderdomshem. En riktig stjärna alltså! 

Här är amerikanska flygplatsens nyaste medarbetare – en gris som heter Lilou
Foto: San Franciscos internationella flygplats.

  Gilla Vagabond på Facebook för mer reseinspiration i ditt flöde. 

Sötchock: 14 fantastiska bilder på fotobombande djur

8 resmål för alla som älskar katter

Mopsen Doug tar London med storm – se hans bästa semesterbilder

12 roliga gratistips i San Francisco


Text: Johanna Jackson • 2016-12-07
USADjur & natur

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top