• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 resmål för en lyxig spa-weekend

  För dig som är van att känna dig spänd, stressad och pressad finns egentligen bara en sorts weekendresa: den som går till ett ljuvligt avkopplande spa.

  5 resmål för en lyxig spa-weekend
  Liquidrom, Berlin. Månljus och saltvatten.

  1. Hamam i Istanbul

  Flertusenårig badtradition

  Få städer väcker en sådan reslust som Istanbul. Avstånden är korta, priserna låga och runt knuten väntar turkiska badtraditioner som sträcker sig 2 000 år tillbaka. Ett besök på något av alla hamam är ett måste när du besöker staden. Det är lätt att skämma bort sig själv med diverse behandlingar. 

  Staden bjuder på starka intryck, vilket gör behovet extra stort av att stilla sinnet på en sval och roingivande retreat.

  Om du vill spara pengar kan du bo på ett litet billigt pensionat och boka behandlingar på olika hamam på de större spahotellen. 

  Boka: Lyxigast på Les Ottomans lesottomans.com. Lite billigare men ändå fint på Hotel Orient Express, orientexpresshotel.com, och Sumahan, sumahan.com. 
  Resa hit: Direktflyg från Stockholm, Köpenhamn och Göteborg.

  Les Ottomans, Istanbul.

  2. B2 Boutique Hotel, Zürich, Schweiz

  Termalbad i Alperna

  B2 Boutique Hotel är en fröjd för alla designfreaks. Den vitkalkade hotellbygg-naden har tidigare tjänat som bryggeri och är ett välkänt landmärke i staden. En kaxig industriell estetik som bryter fint med den nordiska minimalistiska interiören. Den uppvärmda takpoolen med utsikt över staden är spektakulär och termalbadet som ligger i anslutning till hotellet är beroendeframkallande. 

  Boka: B2 Boutique Hotel, b2boutiquehotels.com. Kolla också in det något billigare Kameha Grand, kamehagrandzuerich.com.
  Resa hit: Direktflyg från Stockholm och Köpenhamn, från Göteborg med en mellanlandning. Tåg från Zürichs flygplats in till stan tar 10 min. 

  B2 Boutique Hotel. Zürichs bästa utsikt?

  3. Urso Hotel, Madrid

  Spa i pappers-fabrik

  Urso Hotel erbjuder återhämtning i form av skräddarsydda behandlingar som kroppspeelingar, inpackningar och återfuktande massage. Natura bisse är ett prestigefullt spakoncept som vunnit pris i kategorin lyx med hamam, ångbad och hydroterapipool. Hotellet är en gammal omgjord pappersfabrik som idag är ett av Madrids mest intressanta boutiquehotell.

  Popuprestaurangen är en populär samlingsplats för stadens foodies, här gästspelar chefskockar från hela Spanien.

  Boka: hotelurso.com. Det finns också flera spaanläggningar i Madrid med dropin och heldagspaket, exempelvis iloveskininc.es, slowlifehouse.com och hammamalandalus.com.
  Resa hit: Flyg direkt från Stockholm, Köpenhamn, och Göteborg.

  Lyxiga hotell Urso.

  4. Liquidrom, Berlin

  Månljusbad i varmt saltvatten

  Du är tyngdlös, du vaggas stillsamt till oceanisk undervattens-musik, rummet skiftar färg i sam-klang med musiken. Du har landat i coola Berlin och checkat in på Liquidrom som är en ultramodern badanläggning med utomjordisk arkitektur som känns som hämtad ur filmen Avatar.

  Bada i månljus i 37-gradigt saltvatten och boka en bastuceremoni under ledning av en bastumästare. Tänk på att män och kvinnor bastar nakna tillsammans, du är ju i Tyskland.

  Boka: liquidrom-berlin.de. Testa också medlemsklubben Soho House, cowshedonline.com/spa. Bo centralt och trendigt på Michelberger Hotel, michelbergerhotel.com.

  Resa hit: Direktflyg från Stockholm och Köpenhamn, ett byte om du flyger från Göteborg. Direkttåg från Malmö under sommaren.

  På Soho House kan njuta efter en spabehandling efter att du spänt musklerna på gymmet.

  5. Palacio do Governador, Lissabon

  Spa på palats

  Det är en ynnest att få börja morgonen med en energigivande massage. Därefter färska jordgubbar och en espresso vid poolkanten innan dagens första dopp. Palacio do Governador är ett fynd för alla spaälskare. Hotellet är en praktfull byggnad med spa-anläggning och härliga pooler både inom och utomhus. Atmosfären är behaglig med bländande vita huskroppar, medelhavsblå keramikmålningar och stenvalv.

  Stadsdelen Belém är en av Lissabons mest intressanta platser och bör upplevas. Belém passar alla som älskar gamla fina kulturkvarter.

  Boka: nauhotels.com.
  Resa hit: Direktflyg från Stockholm och Köpenhamn, från Göteborg flyger du med ett byte.

  Skäm bort dig själv på Palácio do Governador.

   Gilla Vagabond på Facebook för mer reseinspiration i ditt flöde. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!