• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Nu byggs ännu en superläskig glasbro i Kina – och den här är osynlig

  Den här kommande "osynliga" bron i Hunan-provinsen i Kina är inget för höjdrädda.

  Nu byggs ännu en superläskig glasbro i Kina – och den här är osynlig
  Bron består av två lager, ett där golvet är genomskinligt och ett där det inte är det. Foto: Martin Duplantier

  Är det något världen verkligen behöver just nu så är det ju ännu en superläskig bro i Kina, eller vad säger ni? Zhangjiajie i Hunan-provinsen är redan en favorit hos alla adrenalinjunkies på grund av att världens längsta glasbro ligger där, men nu planerar arkitektfirman Martin Duplantier att ta det hela ännu längre.

  Nästkommande glasbro är nämligen "osynlig".

  Den transparenta gångbron är designad för att smälta in i bergslandskapet och kommer byggas av reflekterande rostfritt stål. Golvet ska göras av sten som blir reflekterande när den blir blöt. Tanken är nämligen att bron ska spegla omgivningen så att den smälter in så bra att den helt enkelt inte syns. 

  Bron är designad för att smälta in helt i omgivningen. Foto: Martin Duplantier

  Inte nog med att bron är osynlig, den är dessutom belägen högt uppe bland bergen som var inspiration inför filmen Avatar. Var sjunde minut sprejas bron med vatten, som skapar ett tillfälligt moln mellan de två bergen. Bron består av två lager, där det undre har ett golv av 100 procent glas för de riktigt våghalsiga besökarna. 

  Det planeras också för tre paviljonger med svårslagen utsikt över bergen. Här kan gäster övernatta, eller besöka ett café.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!