• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 Michelinkrogar som inte ruinerar dig – del 2

  Mat i världsklass för under hundralappen? Fullt möjligt. Att äta på en Michelinkrog behöver inte vara dyrt. Här är fem stjärnkrogar som är snälla mot både din gom och plånbok.

  5 Michelinkrogar som inte ruinerar dig – del 2
  Kycklingar i Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodles. Foto: Istock.

  Vagabond har tidigare skrivit om 5 restauranger från Guide Michelin som inte ruinerar dig. Här kommer fem till. 

  1. Kyourakutei – Tokyo

  Friterade läckerheter. Foto: Istock.

  En liten restaurang där du äter framför kocken. Krogen som serverar handskurna nudlar och tempura – friterade skaldjur och grönsaker –  ligger 10 minuters gångväg från tunnelbanestationen Iidabashi. 

  Prisklass: Lunch från 77 kronor. Adress: Kagurazaka hall 1F, 3-6, Kagurazaka, Shinjuku-ku, Tokyo

  2. Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle – Singapore

  Det kanske inte ser mycket ut för världen, men Hong Kong Soya Sauce Chicken Rice and Noodle i Singapore visar att man inte bör döma en bok efter sitt omslag. Foto: Istock.

  Strax efter att Chan Hon Meng öppnade upp sitt gatukök i Singapore tidigt under år 2016 blev han ägare till ett av världens enda två gatumatstånd som belönats med en Michelinstjärna. Signaturrätten är inte oväntat kyckling och ris med sojasås. Ingen reservation behövs men förvänta dig köer på upp till tre timmar.

  Prisklass: Mellan 18 och 90 kronor. Adress: 335 Smith Street Chinatown Complex, Singapore

  3. Hill Street Tai Hwa Pork Noodle – Singapore 

  Rätten bak choi mee på Hill Street Tai Hwa Pork Noodle. Foto: JB Macatulad via Creative Commons.

  Det andra gatumatståndet i Singapore som fått en stjärna i guiden. Detta bås serverar nudlar och dumplings med fläsk. Även här bör man vara beredd på långa köer, men ska man tro kommentarer på Tripadvisor är restaurangen något överskattad. Men billig är den i varje fall.  2017 förlorade dock stället sin stjärna i Michelinguiden. 

  Prisklass: Mellan 32 och 62 kronor. Adress: 466 Crawford Lane, Singapore 

  4. Hongkong – Tim Ho Wan

  Världsberömda dim sums på Tim Ho Wan. Foto: Getty Images/ Lucas Schifres.

  Innan gatuköken i Singapore togs med i guiden ansågs Tim Ho Wan länge vara världens billigaste Michelinrestaurang. Här äter du dim sum – ångkokta knyten fyllda med olika ingredienser. Den första Tim Ho Wan etablerades 2009 och har sedan dess utvecklats till en kedja med restauranger som idag finns i en rad olika städer i Asien som Bangkok, Taipei och Kuala Lumpur. I december öppnades dessutom en Tim Ho Wan i New Yorks East Village.

  Prisklass: Mellan 35 och 60 kronor för en lunch. Adress: I bottenvåningen på Seaviewbyggnaden, 2-8 Wharf Road, North Point, Hong Kong

  5. Nakajima – Tokyo

  Nakajima hittar du inte långt ifrån Tokyos kommersiella centrum Shinjuku. Foto: Istock.

  Tokyo är en av världens mest Michelintäta städer. I fjolårets guide listades inte mindre än 217 krogar: 13 med tre stjärnor, 51 med två stjärnor och 153 med en stjärna. En av de billigaste är Nakajima i närheten av tunnelbanestationen Shinjuku. Här är sardiner i sin tur huvudstjärnan – friterade, marinerade eller i en gryta, välj själv. Den fasta menyn avslutas med misosoppa, grönt te och picklade grönsaker.

  Prisklass: Lunch från 62 kronor. Adress: Källaren i Nichihara-byggnaden, 3-32-5 Shinjuku, Shinjuku-ku, Tokyo 

  Gilla Vagabond på Facebook för fler artiklar om resor i ditt flöde!

  Källa: The Independent /Via Michelin