• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 6 unika restaurangupplevelser i Thailand

  Visst finns det mängder av idylliska strandhak och trendiga restauranger i Thailand, men här kommer 6 tips som är något utöver det vanliga.

  6 unika restaurangupplevelser i Thailand
  Foto: Istock.

  1. Hajime Robot Restaurant – flera ställen

  Kanske kan det kännas lite tråkigt att äta japansk mat när man är i ett sådant fantastiskt matland som Thailand. Men på Hajime, som kanske främst är roligt för barnfamiljer, levereras maten av robotar. Ibland brister de till och med ut i en animerad dans. Hajime Robot Restaurant finns i Pattaya, Chiang Mai och på två ställen i Bangkok. 

  Foto: Hajime Robot Restaurant

  2. Flytande restauranger – Phuket

  Att äta ett mål mat på en flytande restaurang är en trevlig och lite udda upplevelse. Det som lokalerna saknar i finess kompenseras av maten. Runt omkring Phuket finns ett flertal flytande etablissemang, eller så kallade krachangs. Några exempel är: Kru Suwit och Bang Mud Laem Hin. Ett plus är att du får åka båt fram och tillbaka. 

  Foto: Istock.

  3. The Grotto – Krabi

  Romantiska The Grotto tillhör hotellet Rayavadee på Pranang Beach, som ligger cirka 20 minuters gångväg från Railay Beach. Här frossar ni på färska skaldjur med bord som är placerade rätt på stranden i en urgammal kalkstensgrotta samtidigt som rökgråa bladapor med vita pussmunnar springer omkring uppe bland trädtopparna. 

  Foto: Rayavadee.

  4. Chocolate ville – Bangkok 

  Plötsligt befinner du dig en charmig centraleuropeisk småstadsby. Eller? Chocolate Ville på 351, Khan Na Yao i Bangkok är lika mycket temapark som restaurant. Här finns både sjöar, kanaler och små fyrhus och paviljonger. En knasig och udda sevärdhet med högt Instagram-värde. 

  Foto: Chocolatte Ville/Facebook.

  5. Soneva Kiri – Koh Kut 

  Dinera högt uppe bland trädtopparna med en oslagbar utsikt över havet. Här kan ni avnjuta läckerheter med smaker från Thailand och Medelhavet som levereras till er av en servitör som åker ziplina. 

  Foto: Soneva Kiri.

  6. Baba's Nest – Phuket 

  Takbaren på hotellkomplexet Sri Prawana erbjuder en av Phukets absolut bästa utsikter. Slappna av och ät mat på det stora trädecket som omringas av en evighetspool. Hotellet har ett flertal restauranger och erbjuder aktiviteter som matlagningskurser och lektioner i thaiboxning. 

  Foto: Sri Prawana.

  Missa inte att gilla Vagabond på Facebook för mer reseinspiration, reportage och gratis guider i ditt flöde.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!