• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Anthony Bourdains 5 favoritkrogar i New York

  När den amerikanske stjärnkocken Anthony Bourdain listar sina favoritrestauranger i New York står allt från burgare till pasta till bords.

  Anthony Bourdains 5 favoritkrogar i New York
  Snabbmatskedjan Shake Shack imponerar även på mästerkocken Anthony Bourdain. Foto: Istock.

  Anthony Bourdain är bland annat känd för sina reseprogram där han reser runt i världen i jakt på matupplevelser. Foto: Getty Images.

  Innan tv-profilen Anthony Bourdain började resa runt världen för att göra foodie-programmen "A Cook's Tour"och "No Reservation" jobbade han bland annat som kökschef på New York-klassikern Breasserie Les Halles. Det är också i Big Apple som han listat några av sina favoritrestaruanger i en intervju med The Daily Beast. 

  1. Russ & Daughters 

  Café/delikatessbutik på nedre Manhattan som specialiserar sig på gourmetmat som rökt lax, kaviar och bagels. Enligt Bourdain är detta det första stället han besöker för att frossa efter en lång utlandsresa. 

  179 East Houston, russanddaughters.com

  Foto: Russ & Daughters/Kelli Anderson

  2. Mission Chinese Food

  En kinarestaurang med smaker från Sichuan som även finns i San Francisco. Bourdain kallar den för "den roligaste restaurangen i New York" som inte tar sig själv på för stort allvar. Missa inte deras "dödliga drinkar."

  171 East Broadway, mcfny.com

  Foto: Roland Tanglao via flickr/Creative Commons.

  3. Osteria Morini 

  Osteria Morini i Soho serverar rätter med rötter i den italienska regionen Emilia-Romagna och är enligt Bourdain ett perfekt ställe att komma till när man vill ladda upp på kolhydrater. Osteria Morini finns även i Washington D.C och i New Jersey.

  218 Lafayette Street, osteriamorini.com

  Foto: Getty Images/Washington Post.

  4. Marea

  Marea ligger precis i utkanten av Central Park och är en dyrare och mer uppklädd variant jämfört med systerkrogen Osteria Morini. Fisken är enligt Bordain utsökt men själv brukar han komma för pastan.

  240 Central Park South, marea-nyc.com

  Foto: Marea.

  5. Shake Shack 

  Shake Shack är ju nästan legendariskt när det kommer till handburgarfans världen över och snabbmatskedjan går även hem hos Anthony Bourdain. Till The Daily Beast berättar han hur sin standardbeställning brukar se ut:

  "En dubbel cheeseburgare, naken, tack. Ingen sallad. Ingen tomat. Inget ingenting. Bara ost och två burgare på ett potatisbröd. Jag tar två av dem och är lycklig."

  shakeshack.com

  Shake Shacks berömda cheeseburgare. Foto: Istock.

  Gilla Vagabond på Facebook för mer reseinspiration i ditt flöde!

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!