• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 7 härliga hotell – som flyter på vattnet

  Låt dig vaggas till söms av vågornas stillsamma kluckande. Här är sex unika hotell som ger en ny innebörd till ordet "havsutsikt".

  7 härliga hotell – som flyter på vattnet
  Foto: Pressbilder.

  1. Off Paris Seine, Frankrike 

  Chica Off är Paris första flytande hotell. Det fyrstjärniga hotellet som öppnade 2016 har 54 modernt inredda rum, en tapasbar och en liten pool. 

  Pris: Från 449 euro för två personer i dubbelrum, offparisseine.com

  2. Salt och sill, Sverige 

  Salt och Sill ligger, eller ja, flyter, cirka 35 minuter från Göteborg utanför den idylliska ön Klädesholmen. Hotellet är byggt på två flytpontoner och har 22 rum och en svit. Det bästa? Många av rummen på nedervåningen har badstegar precis framför ytterdörren. Känner man sig lite kylig värmer man förslagsvis upp sig i hotellets bastukatamaran. 

  Från 2 290 kr per natt för två personer i dubbelrum. saltosill.se

  3. Le Pirate Boatel, Indonesien   

  Detta nyöppnade flytande hotell ligger ankrat utanför en bukt på den indonesiska ön Flores, öster om Bali. Alla de tio rummen har havet på första parkett och har dessutom en egen hängmatta över vattnet. På dagarna erbjuder hotellet aktiviteter som stand up paddle board och snorklingsutflykter. När solen börjar försvinna ner vid horisonten kan gäster slappna av i baren på övre däck.

  Dubbelrum från 300 kronor natten lepirate.com/boatel/

  4. The Manta Resort, Tanzania

  I det här flytande hotellet sover du omsluten av den Indiska oceanen utanför ögruppen Zanzibar i Tanzania. Sovrummet ligger under vattenytan, mittenvåningen består av en lounge och en våning upp finns en takterras där man kan sola på dagarna och spana in stjärnhimlen på nätterna. 

  Från 13 000 kr/natt, hotellet har plats för två personer, themantaresort.com

  5. Good Hotel London, Storbritannien

  Good Hotel London öppnade upp vid Victoria Docks så sent som 2016. Hotellet har 148 rum och en takterass med utiskt över Temsen. Checkar du in här kan du sova med ett extra gott samvete, hotellet satsar nämligen på lokalproducerad mat och dryck och har även ett arbetsträningsprogram med syfte att få in långtidsarbetslösa in i yrkeslivet på nytt. 

  Från 880 kr per natt för två personer, goodhotellondon.com

  6. Huis Ten Bosch, Japan 

  Temaparken Huis Ten Bosch är en säregen anrättning utanför Sasebo i den japanska prefekturen Nagasaki. Den stora nöjesparken, som till en viss del drivs med hjälp av robotar, är upprättad i holländsk arkitektur med väderkvarnar, tulpanodlingar och kanaler. Och nu planerar parken att locka besökare med ytterligare en attraktion – flytande runda hotell. Sfärerna är tänkt att ta emot fyra gäster åt gången och planeras att sjösättas i slutet av 2017. 

  Uppskattat pris från 2 260 kr/natt, english.huistenbosch.co.jp

  7. 4 rivers floating lodge, Kambodja

  4 rivers lodge ligger belägen vid foten av bergskedjan Chuŏr Phnum Krâvanh, eller Kardemummabergen, i ekoturismparadiset Koh Kong. Här har man ett rikt djur- och naturliv runt husknuten, i de orörda skogarna som omsluter den miljövänliga resorten finns allt från sällsynta orkidéer till solbjörnar, uttrar och gibbonapor.

  Från 1 900 kr för två personer i dubbelrum, ecolodges.asia 

   

  Gilla Vagabond på Facebook för mer reseinspiration i ditt flöde!

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!