• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Så hittar du billigaste resorna

  Det finns de som säger att man hittar de billigaste resorna på nätet på torsdagar klockan fem. Eller måndagar klockan fyra ... Och idealet är att boka fem veckor i förväg, inte tidigare, inte senare … Fast alla de här råden finns det svag evidens för. Men ett råd är obestridligt – och det får du här:

  Så hittar du billigaste resorna
  Räkna inte med att hitta en billig resa i sommar till turkiska paradisstranden Ölüdeniz. Till inte fullt lika tjusiga Sunny Beach i Bulgarien finns det däremot billiga resor, i alla fall i början av juni.
  Sista minuten, billig resa, Per J Andersson

  Vill du till Grekland är det störst chans att du hittar billiga sista minuten-resor till Kreta eller Rhodos, knappast till de mindre öarna med mer småskalig turism. Bilden från grekiska Naxos. Foto: Per J Andersson

  I det här radioinslaget från konsumentprogrammet Plånboken i P1 diskuterar Vagabonds Per J Andersson med Pia Fridén hur man hittar de billigaste resorna.

  Det vimlar av artiklar som tipsar om de bästa boka billigt-knepen, men anningen är att många av dem inte stämmer. Men ett råd som är obestridligt är att det generellt sätt är mest fördelaktigt att boka reguljära flyg och tåg så tidigt som möjligt.

  När det gäller charterresor kan det i vissa fall vara precis tvärtom, det vill säga det finns billiga sista minuten-resor, men inte när de flesta vill resa. Så räkna inte med att hitta en billig sista minuten till Mallorca i juli, särskilt inte om sommarvädret här hemma blir regnigt och svalt.

  Här är inslaget i Plånboken där Per berättar om sina erfarenheter av att boka billiga resor:

   

  Flyg, flygskatt, krönika, Per J Andersson

  Läs mer om billiga och dyra resor

  Krönika "Så länge vi skulle någonstans i vår egen världsdel var flyget inte att tänka på. Inte för att det var dåligt för miljön. För det hade ingen berättat för oss. Nej, vi hade helt enkelt inte råd. Inte för att vi tjänade så lite, utan för att flyget var så dyrt. I annonserna i de 30 år gamla Vagabondutgåvorna läser jag att en tur och retur-biljett Stockholm–Hongkong kostade 11 880 kronor, vilket förmodligen var billigare än normalt, eftersom man så stolt annonserade ut priset." Läs mer: Det har aldrig varit så billigt att flyga som nu.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!