• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här är hotellet där du kan hyra en guldfisk som sällskap

  Det är inte alltid enbart frid och fröjd att befinna sig på resande fot, särskilt om man reser utan sällskap. Man kan drabbas av hemlängtan och känna sig nere och ensam. Det vill ett hotell i Belgien råda bot på – genom att hyra ut guldfiskar till sina gäster.

  Här är hotellet där du kan hyra en guldfisk som sällskap
  Foto: Istock.

  Bor man på Hotel Charleroi Airport när Bryssel kan man hyra en fiskkompis för 3,5 euro – eller cirka 34 kronor – om natten. 

  Till The Independent berättar hotellets manager David Dillen att man hyrt ut guldfiskar till gäster under ett par år. 

  Men det var efter att en känd radioprofil twittrade ut en bild på företeelsen som hotellets annorlunda service fick spridning och flera medier plockade upp fenomenet. 

  – Vi började för ett par år sedan. Idén var att överraska våra gäster, som vi alltid försöker göra. Det är fantastiskt hur folk interagerar med dem. De ler, tar foton och postar dem på sociala medier. Vi hyr ut ett par fiskar i veckan, säger David Dillen till The Independent.  

  Efter att bilden fick spridning har en del kritiserat hotellet. Bland annat menar vissa att det är grymt att hålla fiskarna i så små skålar. Andra har uttryckt oro för fiskarnas välmående. Men enligt managern bor fiskarna i ett stort akvarium med skydd, växter och syrestillförsel när de inte är uthyrda till gäster. 

  – Vi tar väldigt bra hand om våra fiskar. Vi har haft dem i fyra år nu, så om de inte hade blivit väl omhändertagna skulle de dött för länge sen. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!