• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Lissabons bästa lyxhotell

  Ute efter crème de la crème när det kommer till boende i populära Lissabon? Här är våra bästa tips på lyxhotell i staden.

  Lissabons bästa lyxhotell
  Terassbaren på designerhotellet Memmo Alfama. Foto: Press

  Palacio Belmonte

  Intimt, konstnärligt och romantiskt. Det fyrstjärniga palatset med anor från 1600-talet ligger innanför murarna av det medeltida slottet São Jorge och rymmer 11 överdådiga sviter. Eller hur låter den 110 kvadratmeter stora Bartolomeu de Gusmão-sviten som sträcker sig över tre våningar? Hotellet sägs ha varit en av modeskaparen Christian Louboutins favorithotell och sviterna används frekvent som kuliss i modefotograferingar. 

  Pris från 5 000 kr, palaciobelmonte.com

  Valverde Hotel 

  Boutique-hotellet Valverde ligger på Lissabons tjusiga paradgata Avenida da Liberdade med utsikt över stadens klassiskt röda takåsar. Här finns 25 individuellt inredda rum, ett gym och kanske hotellets största dragplåster – en skuggig innergård med pool och cocktailbar. 

  Dubbelrum från 2 100 kr/natt, valverdehotel.com

  Pousada de Lisboa

  Pousada de Lisboa har ett av stadens bästa lägen och ligger vid det pampiga torget Praҁa do Comércio och floden Tajo. Det prisbelönta och historiska hotellet har 90 rum och sviter, och lyxiga badrum. Här finns de flesta bekvämligheterna som ett gym, en restaurang, ett spa och en inomhuspool. 

  Från 2 500 kr/natt, pousadas.pt

  Memmo Alfama

  Nyöppnat designhotell med en takbar som erbjuder en av Lissabons absolut bästa utsikter över den gamla stadsdelen Alfama. Har 42 stilrena rum, en inbjudande pool – också den på takterassen – och en charmig atmosfär. 

  Från 2 200 kr natt, memmohotels.com/alfama

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!