• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Topp 5: Snygga och prisvärda hotell i Lissabon

  Ska du semestra i härliga Lissabon och letar efter charmiga hotell med bra läge som inte kostar skjortan? Här är våra bästa tips.

  Topp 5: Snygga och prisvärda hotell i Lissabon
  Lobbyn i det nyrenoverade hotellet Lisboa Plaza. Foto: Press

  H10 Duque de Loule

  Chica och fyrstjärniga Duque de Loule ligger i en historisk 1700-talsbyggnad. Boutique-hotellet som öppnade 2015 inte långt ifrån torget Marquês de pombal erbjuder 89 rum, en restaurang och två barer, varav en erbjuder fantastiska utsikter över Lissabons takåsar. Erbjuder lyxiga och prisvärda rum samt en välsorterad frukostbuffé. 

  Pris från 900 kr, h10hotels.com/en/lisbon-hotels

  Inspira Santa Marta 

  Fyrstjärniga Inspira Santa Marta ligger mindre än 100 meter från Lissabons breda aveny Avenida da Liberdade. Hotellet och det tillhörande spa:t är eko-certifierade och alla de 89 rummen och sviterna är inredda enligt feng shui-principer.

  Pris från 1 550 kr, inspirahotels.com

  Palacio Ramalhete 

  Charmiga Palacio Ramalhete ligger mittemot konstmuseet Museu Nacional de Arte Antiga i det trendiga kvarteret Santos. Det femstjärniga hotellet har anor från 1700-talet och mycket av den urpsungliga inredningen, som det handmålade kaklet har bevarats. Här finns 16 stycken individuellt inredda rum och sviter. Tre mysiga innergårdar, en uppvärmd pool och en frukostbuffé som serveras utomhus när vädret tillåter det.  

  Pris från 1 150 palacio-ramalhete.com/en/

  Hotel Lisboa Plaza

  I närheten av den trendiga stadsdelen Principe Real och med gångavstånd till tågstationen bor man i mysiga och inbjudande rum inredda med antika möbler. Det lilla familjägda hotellets läge gör det perfekt för både shopping och nattliv. Nyanlända gäster möts av en flaska portvin på rummet och i vinbaren finns ett bra utbud av dryck samt rustika traditionella rätter. Har även en takterass och ett gym. 

  Från 1 700 kr/natt, lisbonplazahotel.com

  VIP Executive Eden Aparthotel 

  Detta lägenhetshotell har en härlig solterass och ligger inrymd i en vacker före detta bio i art deco-stil inte långt från tågstationen. De små pentryn som finns i varje rum gör att hotellet underlättar för budgetresenärer som vill hålla kostnaderna nere genom att laga egna måltider. Rummen är enkla, men omgivningarna vackra.  Finns även en liten pool på taket. 

  Från 1200 kr per natt, viphotels.com/en/aparthotel

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!