• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Lissabons bästa hotell – under 1000-lappen

  En weekendsemester till Lissabon behöver inte ruinera dig. Här är våra val för bra budgethotell och vandrarhem.

  Lissabons bästa hotell – under 1000-lappen
  Charmiga The Independente har både sovsalar och privata rum. Foto: Press

  The Independente

  Vandrarhemmet/hotellet The Independente i det bartäta området Bairro Alto har sammanlagt 17 sovsalar och sviter. Rummen som är belägna i en 1800-tals villa är modernt inredda och det finns salar för endast kvinnor och för mixade sällskap. 

  I anslutning till vandrarhemmet finns ett sällskapsrum och två restauranger. ­En är en gastropub där lokala musiker brukar spela och den andra en lyxig takbar med utsikt över floden Tajo. 

  Från 230 kr/natten del i sovsal, theindependente.pt

  Home Lisbon Hostel 

  Det mysiga vandrarhemmet i närheten av Chiado-torget och det livliga Baixa-distriktet är inrett med varma och inbjudande trämöbler. Vandrarhemmet erbjuder guidade gratisturer, cykeluthyrning och har ett flertal sällskapsytor. Här finns totalt 15 könsseparerade och delade sovsalar, en bar, en restaurang, gratis wi-fi och ett gästkök.  

  Från 296 kronor, homelisbonhostel.com

  Alfama Patio Hostel

  När Patio Hostels ägare valde namn till sitt vandrarhem visste de att lyfta fram etablissemangets bästa egenskap – nämligen den tillhörande takterassen med havsutsikt. Vandrarhemmet ligger i det historiska distriktet Alfama, mellan smala och branta kullerstensgator, kakelsmyckade husfasader, små traditionella kaféer, barer med fadoframträdanden och fiskmarknader. Alfama ligger lite utanför stadskärnan, men kommunikationerna är goda.  

  Från 171 kronor natten, alfama-patio-hostel.lisbon-hotel.org/en/

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!