• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Amsterdams bästa lyxhotell

  Från en tidigare konserthall till en grön oas mitt i stan – här är Amsterdams bästa lyxhotell.

  Amsterdams bästa lyxhotell
  På boutique-hotellet The Dylan bor du nära torget De Dam och shoppingstråket Negen Straatjes. Foto: Press

  Seven one Seven – checka in på "Tolkien" 

  Det här unika boendet ligger i ett hus som ursprungligen byggdes för att vara bostad åt en sockerhandlare på 1600-talet. Detta privata kanalhus är nu ett hotell som erbjuder en fin helhetsupplevelse. Frukost serveras på uteterassen på sommaren, och rummen är uppkallade efter författare och kompositörer. Vad sägs om att checka in på "Shakespeare", "Tolkien" eller "Picasso"? 

  The Grand Amsterdam – trädgårdsoas 

  Hotellet, som ligger i hjärtat av Amsterdam, är byggt 1678 och har utsikt över den näst äldsta kanalen i staden. Här bor du bekvämt, och mitt i stan med shopping och mat runt hörnet. Hotellet är känt för sin trädgård, som är en liten oas mitt i stan. Här finns också spa, gym och en fin restaurang. 

  The Dylan Amsterdam – tidigare konserthall 

  Hotellet var tidigare en konserthall, och har nu förvandlats till ett fint boutique-hotell. Hotellets restaurang Vinkeles är nästan ett måste att äta på, då den har en stjärna i Michelinguiden. Restaurangen flyter också på vatten. Det finns bara 40 rum och sviter på hotellet, så ni bor exklusivt. Du får också en trevlig välkomstdrink när du checkar in. 

  Canal House Hotel – barocka rum i trendigt kvarter 

  Hotellet är utspritt över tre vackra kanalhus mitt i kvarteret Jordaan, som är känt för sina hippa barer, konstgallerier och orginella butiker. Det fyrstjärniga hotellet renoveras under slutet av 2008 och är idag inrett i mörka och modiga färger. I restaurangens bar kan du sippa på cocktails och hantverkaröl med utsikt över kanalen Keizersgracht. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!