• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 bisarra händelser som stoppat flyget

  En invasion av bin och myror i luftkonditioneringen. Här är fem knäppa incidenter som har lett till kalabalik – och förseningar – på flyget.

  5 bisarra händelser som stoppat flyget
  Foto: Istock.

  1. Invasion av bin

  I september i år strandsattes ett flyg från Citilink Indonesia på Kualanamu International Airport i Indonesien. Detta efter att tusentals bin landat på flygplanets högra vinge. Lyckligtvis tog de sig inte in i planet. Frustrerade passagerare fick vänta mer än 90 minuter på brandkåren, som spolade bort bina från planet.  

  2. Kackerlackor i första klass 

  En koloni med uppemot 50 kackerlackor hittades av en förskräckt passagerare i första klass-kabinen på ett American Airlines-flyg från Miami till Washington för några år sedan. Passagerarna var tvungna att sitta kvar i sina säten medan de ovälkomna passagerarna bekämpades. 90 minuter senare var kampen över och resan kunde fortsätta. 

  3. Snakes on a plane

  2012 tvingades ett flyg från Egyptair att göra en nödlandning på egyptiska semesterorten Al Ghardaqa. Detta på grund av att en passagerare blivit biten av en kobra. Passageraren hade lyckats smuggla ombord den egyptiska ormen i sitt handbagage. Efter att ha blivit biten försökte passageraren få ned ormen i bagaget igen, men den lyckades smita och kröp sedan runt i kabinen till medpassagerarnas stora skräck. 

  En liknande händelse inträffade 2016 när ett plan med Aeromexico tvingades göra en oplanerad landing då en liten reptil påträffades slingra runt uppe i bagagehyllan. 

  4. Skorpionstick

  En kvinna blev stungen i handen av en skorpion ombord på ett plan från Los Angeles International Airport till Portland i USA. Flyget återvände till gaten för att den drabbade kvinnan behövde läkarvård. Incidenten orsakade en försening på 50 minuter.     

  5. Myror i luftkonditioneringen

  När flygvärdinnorna på ett försenat flyg från Mexico City startade luftkonditioneringen, så ska det ha sprutat ut myror från ventilationsöppningarna. Hundratals myror ska ha kommit in i kabinen vilket, med största sannolikhet, var allt annat än behagligt för passagerarna... 

  Källor: Airhelp/News.com.au/Huffington Post 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!