• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sov i en bubbla i den isländska vildmarken

  I de här unika hotellrummen sover du under en glittrande natthimmel omringad av natur.

  Sov i en bubbla i den isländska vildmarken
  Foto: Buubble

  Hotellet som erbjuder de sfäriska rummen heter Buubble och har totalt fem stycken av de uppblåsbara sviterna.

  Bubblorna ligger nära Gyllene cirkeln, en populär turistrutt som går förbi vattenfall, kratrar och nationalparker i sydvästra Island. Foto: Istock.

  På grund av hänsyn till gästerna har ägarna valt att inte avslöja rummens exakta position, men de är belägna cirka 70 minuter körväg från Reykjavik, nära den populära turistrutten Gyllene cirkeln, skriver de på sin hemsida. 

  Foto: Buubble.

  Varje bubbla ligger avskilt och utom synlhåll för den andra. De erbjude rolika inredning men samtliga har plats för två personer i en dubbelsäng. Ett gemensamt kök och badrum ligger också i närheten men gäster måste själva ta med sig det de vill äta. 

  Tack vare ett modernt ventilationssystem är bubblorna både varma och fria från fukt, enligt hotellet själva. En ljudlös pump byter ut luften innuti mellan fem till sju gånger i timmen, för att säkerställa att de inte immar igen. 

  Bäst chans att se norrskenet har man mellan september och april. Foto: Buubble

  När det är sängdags är det sedan bara att luta sig tillbaka i sängen och blicka ut genom det genomskinliga taket. I bästa fall bjuder himmelen inte bara på skenet från miljontals glimmande stjärnor utan även ett spektakulärt gästspel från norrskenet. 

  Mer info påbuubble.com

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!