• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Ny rutt med lyxtåg tar dig kust till kust genom Afrika

  15 dagar. Fyra länder. Sydafrikanska viner och glamourösa sviter. Tågkompaniet Rovos Rails nya rutt från Angola till Tanzania tar resenärer förbi några av södra Afrikas mest enastående vyer och naturupplevelser.

  Ny rutt med lyxtåg tar dig kust till kust genom Afrika
  Foto: Pressbilder.

  På insidan: Stiliga träpaneler i teak och privata salonger inredda med mjuka fåtöljer och rymliga sängar som får en att tänka på tågresandets storhetstid. Utanför: Vidsträckta vyer över savannen. Passagerare som stiger ombord Pride of Africa får uppleva tågromantik i kubik. Enligt företagets eget utsago är tåget det lyxigaste i världen. 

  En av lyxsviterna ombord.

  Den nya 15-dagarsrutten går mellan Dar es-Salaam i Tanzania och Lobito i Angola. Under resan rullar tåget förbi Zambia och Demokratiska republiken Kongo. Höjdpunkter inkluderar besök i koppargruvor, Chisimbafallen och ett besökt till två nationalparker för safariexpeditioner. 

  Nationalparken South Luangwa blir ett stopp på den nya rutten. Foto: Istock.

  Lyxtåget har plats för 72 gäster och rymmer även gemensamma utrymmen som en observatorievagn med balkong och två restaurangvagnar från tidigt 1900-tal. Förutom enklare rum finns även 16 kvadratmeter stora lyxsviter som är utrustade med egna badkar och dubbelsängar. 

  Varje matvagn har plats för 42 gäster vardera.

  Tåget kör aldrig snabbare än 60 kilometer i timmen, för att passagerarna ska hinna njuta av utsikten.

  En resa ombord Pride of Africa är – som ni kanske kan gissa – inte något för budgetresenärer. Priset för nöjet börjar på 133 000 kronor, med mat och dryck inkluderat. Rovos Rail erbjuder även billigare och kortare tågrutter på flera platser runt Afrika, som golfresor i Sydafrika och safariresor i Namibia. 

  Från safari- till golfresor med tåg. Rovos Rail erbjuder sju olika rutter i Afrikas populäraste turistländer.

  Intresserad att boka? Jungfrufärden avgår i juli 2019. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!