• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Knasiga nöjesparken i Thailand – ett Santorini i miniatyr

  Nej de här vitmålade husen och kullerstensgatorna ligger inte alls i Grekland. Välkommen till Santorini Park – en nöjespark i den thailändska semesterorten Cha-Am.

  Knasiga nöjesparken i Thailand – ett Santorini i miniatyr
  Foto: Santorini Park Cha-Am

  Santorini Park i Cha-Am, en dryg halvtimme från Hua Hin har lyckats fånga essensen av grekisk ö-charm. Här finns blåmålade fönsterkarmar, kullerstensgränder, vitmålade sockerbitshus, väderkvarnar och blomstrande bougainvilleor. 

  Foto: Santorini Park Cha-Am

  Saknas gör dock de böljande stränderna, de solbadande katterna och vackra vyerna över Medelhavet. Istället omges parken av en motorväg och parkeringsplatser. Och istället för mysiga tavernor och olivlundar finns här en vattenpark, temarestauranger och karuseller. Parken har även ett hotell, ett hundratal butiker och en skulpturpark med karaktärer från barnböckerna om kaninen Miffy. 

  Även hotellet som ligger i anslutning till parken har samma grekiska tema. Foto: Santorini Park Stay.

  Så riktigt som i Santorini är det alltså inte. Men för den som vill ha en smak av Grekland i Thailand, eller bara letar efter något att göra för att få en omväxling från slappandet i hängmattan – kan Santorini Park vara en rolig utflykt för familjen. 

  Foto: Santorini Park Cha-Am

  Parken har öppet varje dag till klockan 18.30. Entrebiljett kostar 150 bhat, eller cirka 40 kronor.  

  Mer info: santoriniparkchaam.com

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!