• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 6 otippade saker du kan hitta på flygplatser runt om i världen

  Ja, förutom knäppa borttappade grejer eller udda souvenirer då.

  6 otippade saker du kan hitta på flygplatser runt om i världen
  En extrem cykelbana och 5 andra coola flygplatssevärdheter som är värda att spana in, om du har vägarna förbi. Foto: istock

  1. En julmarknad – Munich Airport, Tyskland  

  Sippa på en varm kopp kryddat vin eller ta en sväng på skridskorna i väntan på flyget. I nästan 20 år har passagerare som har vägarna förbi flygplatsen under juletid kunnat njuta av julkänsla. Den stora marknaden anordnas mellan mitten av november och slutet av december i ett stort område mellan terminalerna. På resten av året hålls andra event på samma yta som matmarknader, fotbollsfester och BMX-shower.

  Foto: Bernd Ducke/Munich Airport

  Foto: Florian Breitenberger/ Munich Airport

  2. Gratis yogarum – flera flygplatser 

  Du har flygigt i nio timmar, maten du fick var oätlig och du hade en skrikande snorgärs bakom dig som använde din stolsrygg som språngbräda. Du är utmatad helt enkelt. Och vad passar då inte bättre med några minuters absolut stillhet när du låter energin flöda igenom dina chackran? Gratis yogarum finns på ett flertal flygplatser runt om i världen. Bland annat i San Francisco, Chicago och Frankfurt. Andas in… Andas ut…  

  Foto: Frankfurt flygplats

  3. Ett gigantiskt akvarium – Vancouver Airport, Kanada 

  Vancouver är storstad mitt i naturen. Här finns berg, skogar och forsande bäckar snett bakom krönet. Det är något som Vancouver International Airport har tagit vara på. Förutom en grönskade vertikal vägg och en bäck som ringlar igenom terminalen finns här inte ett utan två akvarier fyllda med lokala marindjur. Ett större med fiskar och ett mindre med maneter.  

  4. Ett planetarium – Tokyo Haneda Airport, Japan 

  Ser du inte stjärnorna på grund av storstadens många skyskrapor? Slå dig ner för en kopp kaffe på Starry Cafe på våning 5 i Tokyo Pop Town. Kaféets tak utgörs av en stor kupol som spelar upp animerade shower från galaxer, stjärnor och planeter.  

  Foto: Starry Cafe

  5. En isrink – Incheon International Airport, Sydkorea 

  Snöra på dig ett par grillor, knäpp hjälmen och öva piruetter i väntan på att flyget ska gå. Ja varför inte? Det kan man i alla fall göra på flygplatsen i Seoul. Priset för att hyra utrustning är cirka 30 kronor för vuxna och hälften för barn. Rinken är öppen dagligen och året om mellan kl. 10.00 och 20.00.  

  Foto: Istock

  6. Ett fjärilshus och allt och lite till – Changi Airport, Singapore  

  Det skulle nästan vara enklare att räkna upp saker som inte finns på Changi Airport än tvärt om. Flygplatsen som upprepade gånger utnämnts till den bästa i världen har dock varken ett inomhuszoo fyllt med isbjörnar eller en kopia på Disney World Paris. Men den har däremot: Ett fjärilshus med över 40 olika arter, en 12 meter lång och fyra våningar hög rutschbana, en gratis bio som är öppet dygnet runt, en arkadhall full med virtuella spel, en pool och en kaktusträdgård, orkidéträdgård, solrosträdgård och en installation med 1 216 polerade koppardroppar, för att nämna några grejer.  

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!