• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Här öppnar Schweiz första kapselhotell

  Schweiz får sitt första kapselhotell i staden Luzern. Här kan resenärer bo för mindre än 500 kronor per natt.

  Här öppnar Schweiz första kapselhotell
  Foto: Capsule Hotel Lucerne

  Schweiz är inte direkt känt för att vara ett budgetresmål, men på Capsule Hotel Lucerne kommer resenärer kunna boka en sovplats för ungefär en fjärdedel av det genomsnittliga priset för en hotellnatt i landet. 

  Hotellet öppnar i Luzerns gamla stad, knappt 10 minuters gångväg från tågstationen, och kommer ha flera typer av "rum" i kapselformat – ett utrymme som i stort sätt enbart innehåller en säng. De allra billigaste kapslarna kommer att kosta från 48 franc, eller cirka 440 kronor. 

  Luzern ligger i centrala Schweiz omgiven av alptoppar. Foto: Istock

  Som jämförelse ligger det genomsnittliga priset på en hotellnatt i Zürich och Genève på cirka 2 000 kronor respektive 3 000 kronor, enligt Swizzinfo.ch, även om det så klart går att hitta billigare rum. 

  Samtliga kapslar är utrustade med internet, en säng, lakan, ett kassaskåp, USB-portar, AC, en spegel och dimbart ljus. Dessutom finns tillgång till dusch och badrum. Förutom standardkapslar finns även tv-kapslar (med tv) och premiumkapslar som kommer med en 160-säng och ståhöjd. 

  Hotellet är en del av kontorshotellet Hirschengraben Coworking + Innovation Space. 

  Den prisvärda trenden med kapselhotell kommer ursprungligen från Japan men har på senare tid spridit sig till övriga delar av världen. Tidigare i år öppnade även ett kapselhotell i London.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!