• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Prisade cocktails – 7 klassiker världen över

  Från rökiga och välskakade till syrliga och eleganta i tjusiga glas. Men hetast i år är de hederliga klassikerna. Följ med på en jorden-runt-resa med våra sju favoriter från Drink Internationals nysläppta lista Världens bäst säljande cocktails 2018. Salute! Cheers! Cin cin!

  Prisade cocktails – 7 klassiker världen över
  Foto: Istock.

  1. Old Fashioned | USA

  Amerikansk klassiker på bourbon och angostura bitter som fick ett uppsving tack vare tv-serien Mad Men. Utnämndes till Louisvilles officiella cocktail 2015 och sägs enligt rykten ha uppfunnits på Kentucky's Pendennis Club då stamgäster ska ha bett om en drink "på det gamla hederliga viset".

  2. Daiquiri | Kuba

  Världens mest hyllade romdrink 2018. Gör som Hemingway och besök den kubanska krogen Floridita i Havanna där drinken sägs ha sitt ursprung. En tidsresa för både smak och syn. 

  3. Margarita | Mexiko

  En riktig klassiker på tequila från den mexikanska delstaten Jalisco. Även i detta fall finns tudelade åsikter om varifrån drinken härstammar. Hur som helst blir det aldrig fel på en av de utnämnda skaparna Hussong's Cantina i Ensenada i nordvästra Mexiko. 

  4. Aperol Spritz | Italien 

  Sommarens storsäljare! Aperol är den semisöta bittern som i 1920-talets Italien marknadsfördes som en drink för kvinnor och sportiga människor. Idag serveras den läskande, knallorangea drinken, som också innehåller mousserande vitt vin och sodavatten, på varenda liten trattoria i Italien. 

  5. Pisco Sour | Peru och Chile

  Pisco ses som nationaldryck i både Chile och Peru och är ett destillerat vin, liknande brandy. De båda länderna slåss om vem som var först då ursprunget går tillbaka ända till 1500-talet. Läckra pisco sour får du hur som helst i Limas Mirafloreskvarter.  

  6. Piña Colada | Puerto Rico

  Puerto Ricos nationaldrink har till och med en egen årsdag. Den 10 juli firar man den söta kokos- och ananasdrinken under National Piña Colada Day. Caribe Hilton Hotel och restaurangen Barrachina var enligt dem själva först med den sliskiga drinken. 

  7. Dark'n Stormy | Bermuda 

  På den lilla ögruppen Bermuda började romtillverkaren Gosling Brothers att i mitten av 1800-talet sälja en tung, mustig rom förseglad i flaskor med svart vax. Lite senare installerades en gingerbeerfabrik på ön och snart var drinken Dark'n Stormy ett faktum. 

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!