• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 5 unika trädhus – bo mitt i skogen

  Lyx bland träkronorna i franska alperna och makalös utsikt från hängmattan i Honduras. Bokningssajten HomeAway tipsar om fem spektakulära trädboenden runt om i världen.

  5 unika trädhus – bo mitt i skogen
  Ta klivet in i skogen och huset. Bokningssajten listar unika trädboenden världen över. Foto: Homeaway - p110816vb/p907176vb.

  Kanske drömde du om att bo i en trädkoja som barn? Eller trivs du bäst när skogen är precis utanför fönstret eller till och med inne i huset? Bokningssajten HomeAway tipsar om fem spektakulära trädboenden runt om i världen:

  Rhône - Alperna, Frankrike

  Skidsemester, ett unikt boende och en massa lyx? Då är man välkommen till den här lyxkojan i de franska alperna. För bästa avkoppling efter långa dagar i backen erbjuder boendet både jacuzzi och bastu. En bastu som är utöver det vanliga. Belägen fem meter upp i ett träd och med ett stort panaorama-fönster har man utsikt över Mont Blanc samtidigt som tinas upp i bastuns värme.

  Se er här.

  Det är trä hela vägen. Foto: Homeaway - p1421327a.

  Lyx mitt i skogen. Foto: Homeaway - p1421327a.

  Bastun med utsikt. Foto: Homeaway - p1421327a.

  Isla de Utila, Honduras

  Ett häftigt trädhus byggt högt upp i ett fikonträd på ön Utila utanför Honduras karibiska kust. Från hängmattan har man utsikt över såväl trädtoppar som de magiska vidderna. På husets terrass kan man inleda dagen med en familjefrukost, och till kvällen kan man avsluta dagen i hängmattan. Kanske var den här trädkojan i stil med något som man drömde om som barn?

  Läs mer här

  Bo mitt i lövverket. Foto: Homeaway - p445863vb.

  Träkoja bli trädhus. Foto: Homeaway - p445863vb.

  Avsluta dagen i hängmattan. Foto: Homeaway - p445863vb.

  Columbia Falls, Montana, USA

  Ett boende för den som planerar en skidsemester till vintern. I närheten av huset når man nämligen skidresorten Whitefish Mountain med 105 nedfarter. Trädhuset passar för både det lilla kompisgänget eller barnfamiljen då boendet har plats för fyra gäster. Allt annat än en vanlig fjällstuga!

  Läs mer här

  Unik fjällstuga. Foto: Homeaway - p110816vb.

  Perfekt för skidsemestern. Foto: Homeaway - p110816vb.

  Supermysig inredning. Foto: Homeaway - p110816vb.

  Volcano, Hawaii, USA

  Inne i den grönskande djungeln på Hawaii gömmer sig detta unika trädboende. Genomgående i den minst sagt lyxiga kojan är de vackra trädetaljerna, både utvändigt som invändigt i möbler och inredning. Passa även på att göra en dagsutflykt till Vulcano nationalpark där det ges guidade turer på den aktiva vulkanen Kilauea. 

  Läs mer här.

  Trädkojan på marken mitt i djungeln. Foto: Homeaway - p1133488vb.

  Foto: Homeaway - p1133488vb.

  Asheville, North Carolina, USA

  Uppe på en kulle i Reems Creek Valley hittar du denna mysiga trädkoja. Huset är byggt mellan fem träd, en bit upp i luften som ger dig en fantastiskt fin utsikt över bergstopparna. Huset ligger nära städerna Asheville och Weaverville och skogarna i Blue Ridge Mountains, vilket möjliggör en semester med både restaurangbesök och vandring i bergen.

  Läs mer här.

  Här har man en fantastiskt fin utsikt över bergstopparna. Foto: Homeaway - p907176vb.

  Foto: Homeaway - p907176vb.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!