• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Vagabond tipsar – 8 julklappar för den som älskar att resa

  Att resa är fantastiskt, vi får minnen för livet, lär oss mer om världen , varandra och kanske oss själva. Därför vill vi tipsa om julklappar från oss på Vagabond. Trevlig resa!

  1. Prenumeration

  För den som älskar att resa finns det inget bättre än att hitta Vagabond i brevlådan en gång i månaden.

  Vi ger läsaren personliga resetips, välskrivna resereportage, krönikor och fantastiska bilder och har upprepade gånger vunnit flera prestigefulla pris, bland annat Svenska Publishingpriset och flera kategorier i Tidskriftspriset, som delas ut av Sveriges Tidskrifter.  

  "Vagabond är Sveriges största resemagasin. Vi visar vägen till okända guldkorn världen över och ger dig tipsen som förgyller din resa." - Fredrik Brändström, chefredaktör

  Välj prenumeration här!

  2. Grundkurs i resefotografering

  • Pris 695 kronor

  Under kursen lär man sig om storytelling och perspektiv, kamerateknik och utrustning. Kursledaren Marcus Westberg delar med sig av ett stort antal bilder och förklarar hur han tänkt och gjort samt varför vissa bilder är starkare än andra. Kursen kommer gå igenom:

  Förberedelser inför resan, utrustning, storytelling, fotografering av djur, natur, platser och människor. Samt vett & etikett och arbetet efter resans slut.

  Köp här: Grundkurs i resefotografering

  Kursledare: Marcus Westberg är en av Sveriges mest erfarna resefotografer och jar gjort ett 30-tal reportage åt Vagabond.

  3. Fotokurs nybörjare

  • Pris 495 kronor

  Kurens riktar sig till de som är nybörjare eller vill vidareutveckla sina kamerakunskaper och är redo att lämna autoinställningarna för att ta mer medvetna och intressanta foton. Kursen kommer gå igenom:

  Att komma igång och hitta motivationen. Kamerateknik, komposition, storytelling, ljus och bildbehandling.

  Köp här: Grundkurs i fotografering

  Kursledare: Vagabonds mångåriga medarbetare Pernilla Sjöholm är frilansfotograf och journalist.

  4. Boken "Ta tåget"

  Som hängiven resenär sedan tidigt 1980-tal var Vagabonds redaktör Per J Andersson tidig med att vurma för tågresandet, redan före debatten om utsläpp från flyget. Tåget blev senare lösningen för både hans klimatångest och hans intensiva resebegär.

  I "Ta tåget" färdas vi från de tidiga järnvägarna till höghastighetstågens revolution. Följ med på Orientexpressen, Polarexpressen, Ökenexpressen och Alpexpressen, på långsamma indiska tåg och tvärsöver USA.

  5. Läsarresa till Slovenien & Tyskland

  Under hösten 2020 kommer Vagabonds läsarresa, arrangerad av av Grand Tours, ta resenärerna till magiska Slovenien. Längs vägen utforskar vi spännande städer som München, Ljubljana och Berlin. Njut av tågresan och se världen susa förbi utanför fönstret.

  Vet du någon som skulle vilja följa med? Kolla in resan här!

  Vackra Ljubljana i Slovenien. Foto: GettyImages

  6. Boken "Roadtrip"

  • Pris 279 kronor, finns bland annat på dintidning.se. Specialpris för prenumeranter finns här!

  Vagbonds egna snygga bok Roadtrip är bibeln för den som drömmer om en resa med bil i USA. Ta del av inspirerande reportage, tips och guider för USA:s bästa bilresor – från Alaska till Louisiana. Perfekt present att ge till någon annan, eller till sig själv.

  7. Boken "Skriva resereportage"

  Drömmer du, eller någon du känner, om en karriär som resande journalist?

  Att resa är enkelt - att berätta levande och målande om sin resa är betydligt svårare. Med den här inspirerande boken kommer man en bra bit på vägen mot drömmen. Vi ger tips om intervjuteknik, research, etik, textkomposition och hur man hittar vinkeln.

  8. Lyssna på Vagabond - Storytel

  Plugga i hörlurarna och lyssna på 20 av Vagabonds mest älskade reportage på Storytel. Förutom våra reportage finns tusentals ljudböcker och e-böcker att njuta av – en perfekt julklapp för den som älskar att resa.

  Läs mer om Vagabond på Storytel här!

  Slå till direkt? Besök storytel.com

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!