Annons
Annons

Vi har letat fram julklapparna som kommer att få reseälskaren att jubla. Foto: Pressbilder

Nyhet

18 tips på julklappar till den som älskar att resa

Vad ger man bort i julklapp till den som älskar att resa? Vi har samlat 18 inspirerande julklappstips – från resespel och väskor till tågluffarkort.

Text: Karin Wimark • 2023-12-07 Uppdaterad 2023-12-08

1. Coffee table-böcker

I Coffee table-boken James Bond Destinations kartlägger författaren Daniel Pembrey globetrotter-agentens flärdfulla resvanor under sex handlingsmättade decennier. Resultatet: en 328 sidor lång och välpaketerad mix av bakom kulisserna-foton, filmtrivia och insiderinformation om de fotogeniska inspelningsplatserna som lär trigga reslusten även hos den mest flygrädde cineasten. (1300 kr. Finns att köpa här)

För många är Jamaica synonymt med Bob Marleys reggae, dreadlocks och marijuana. Andra tänker kanske på författaren Ian Fleming som skapade karaktären James Bond i sitt hem Golden Eye på Jamaica. Men ön har fler sidor än så. Boken Jamaica Vibes är ett inspirerande och mångfacetterat porträtt av den karibiska ön som formats av århundraden av kamp för frihet och oberoende. (1050 kr. Finns att köpa här)

2. Sällskapsspel

Förläng semestern och res med hela familjen runt soffbordet. Frågespelet Upptäck Världen ger globetrottern chansen att briljera med sina geografikunskaper, och den nyfikne att lära sig mer om platser runtom i världen. Frågorna är anpassade för hela familjen och rekommenderas för barn från 10 år. (159 kr. Finns att köpa här)

Gott & Blandat 0-100 är snabbspelat, underhållande och lätt-att-ta-med-sig på resan! Konceptet är enkelt. Du ska helt enkelt svara med ett tal mellan 0 och 100 på lustiga, roliga och kluriga frågor. (319 kr. Finns att köpa här)

3. Weekendväska

Visste du att Fjällrävens klassiska ryggsäck Kånken har fått ett avlångt syskon? Kånken Weekender heter weekendbagen, som fiffigt nog även kan bäras på ryggen. En mångsidig kompanjon med 30 liter utrymme och ett gäng smarta fack – perfekt för helgresan. (2 399kr. Finns att köpa här)

4. Steamer för resan

Strykjärn? Kom in i matchen, det är 2023. Nu är det steamers som gäller. Enligt pålitliga källor som Financial Times, Vogue och Esquire är svenska klädvårdsmärket Steamery bäst i klassen. Cirrys 3 Iron Steamer är hybriden mellan steamer och strykjärn och får dina kläder på resen att snabbt bli skrynkelfria. Hurra! (1800 kr. Finns att köpa här)

5. Portabel solcellshögtalare

Prisade blåtandshögtalaren Malibu är världens första solcellsladdade högtalare, utrustad med solceller från Powerfoyle som omvandlar all form av ljus, såväl inne som ute, till energi som driver enheten. Batteritid: oändlig (under rätt förutsättningar). Dessutom helt vattentät och skyddad mot sand, damm och smuts. (1899 kr. Finns att köpa här)

6. Interrailkort

Vad ger man bort i julklapp till tågresenörden? Jo ett interrailkort förstås! Tågluffa i 33 länder och njut av att upptäcka Europa från rälsen. Finns allt från 4-dagarskort till 3-månaderskort. (Från 3254 kr (vuxen). Finns att köpa här)

7. Resepussel

Utforska vin, öl eller whiskyvärlden och res världen över hemifrån. Detta 1000-bitars pussel djupdyker i allt från Skottlands whiskyregioner till Sydafrikas vinregioner och Italiens böljande kullar. (450 kr. Finns att köpa här)

8. Öronproppar

Varje år slängs omkring en miljard engångsöronproppar, så varför inte skaffa ett par återanvändbara? Happy Ears Ocean Plastics dämpar ljuden på såväl nattåget som simturen eller konserten och är gjorda av återanvänd plast från norra Stilla havet. Proppa in, skölj av, använd igen! (249 kr. Finns att köpa här)

9. Ryggsäck för tågluff eller vandring

Ska du ut och tågluffa i sommar? Eller kanske fjällvandra i Lappland? Den nya ryggsäcken Padje Light 60 liter från Lundhags väger bara ett drygt kilo men rymmer det mesta du kan tänkas behöva för semestern. Dessutom är den stabil och bekväm vilket gör den extra smidig för vandringsresan. Ryggsäcken döptes efter nationalparken Padjelanta i Lappland och är specifikt anpassad för flerdagarsvandringar. (2400 kr. Finns att köpa här)

10. Powerbank

Powerbank 10000 mAh från Barebones Living kommer i stilren vintagedesign med handtag i koppar och inbyggna magneret som gör att du antingen kan hänga upp den eller fästa på magnetisk yta! Perfekt för nästa tågluff, vandring eller roadtrip. (999 kr. Finns att köpa här)

Tocharge från Kreafunk är en snygg portabel laddare som räddar batteriet i telefonen upp till tre gånger. (499 kr. Finns att köpa här)

11. Kabinväska

Kabinväskan Ramverk Carry-on från Douchebags har inspirerats av bilmodellen Defender och kommer i fem färger och fyra storlekar, utrustade med blixtlås för att hålla nere vikt och pris. Dessutom finns det gott om accessoarer och tillbehör att komplettera med för en perfekt organiserad packning. (Från 3499 kr. Finns att köpa här.)

Texel Cabin bag från Rains är en vattentät rullväska i handbagagestorlek och rymmer 40 liter. (1899 kr. Finns att köpa här.)

12. Underhållning för de små

Underhållning för både stora som små. Detta trådlösa karaokekit från Lalarma är smidig att packa ner i väskan och bära med sig på resande fot. Bluetooth liksom laddbara batterier ingår som enkelt laddas med medföljande USB-C-sladd. Vad väntar ni på? (899 kr. Finns att köpa här)

13. Bagagetaggar

Airtag är den perfekta julklappen till den slarviga resenären. Eller bara den som vill ha stenkol på vart bagaget befinner sig! Du lägger nämligen en tag i väskan och en på nyckelknippan – och kan enkelt följa din resväska där den befinner sig. (Kräver en Iphone eller Ipad-produkt. från 450 kr. Finns att köpa här) Tile spårningsbrickor funderar på precis likadant sätt med såväl Android som Apple.enheter. (Från 369 kr. Finns att köpa här)

14. Vattenflaska & termos

För alla kaffeälskare är en resetermos i litet format perfekt att ta med på resan. Termosmuggen Grandpa Trigger-Action Travel Mug rymmer 0,35 liter och håller drycken varm i 5 timmar. Håll in knappen när du dricker. (349 kr. Finns att köpa här) Skippa engångsflaskor i plast och ge bort en fin stålflaska eller termos i julklapp. Vattenflaskan i rostfritt stål har ett schyst korklock och praktisk ögla att bära i. (279 kr. Finns att köpa här)

15. Fotobok för årets resor

Ge bort en fotobok i julklapp med minnesvärda bilder från årets resor! I boken kan du montera bilder och skriva texter i de ordning du önskar. Schyst tryck och stilren design. (Från 200 kr. Finns att köpa här)

16. Skräddarsydd tavla med karta

Finns det en plats, en stad eller ett land som du vet betyder lite extra för någon nära? Kanske den senaste semesterresan eller platsen ni gifte er på? På Mapiful kan du skapa din egen kartposter där du väljer plats, text, färg och design med några enkla klick. (449 kr. Finns att köpa här)

17. Weekendkit

Ett presentkit perfekt för nästa weekendresa! Kitet innehåller förpackningar i resestorkek med följande: Morning Glory Shampoo, Morning Glory balsam och Forest Grace Body wash. (249 kr. Finns att köpa här)

18. Prenumeration på Vagabond

Ge bort en prenumeration på Vagabond och massor med reseinspiration! Inspirerande reportage och guider, intervjuer, nyheter och massor med drömmiga bilder förstås. (Från 149 kr. Beställ en prenumeration här)

Läs också:

Röda dagar 2024 – då ska du ta långledigt

Så sparar du pengar på resan – 12 enkla tips

VILL DU LÄSA ÄNNU MER?

Vi tar dig världen runt

Prenumerera på Sveriges största resemagasin! Låt oss inspirera dig med resedrömmar och konkreta guider. Tidningen går att få både i brevlådan och digitalt till läsplattan eller datorn.


Text: Karin Wimark • 2023-12-07
NyhetRestipsInför resanListorreseprylar

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top