• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Förra årtiondets mest önskade hem att hyra på Airbnb

  Inför en resa kan användare av Airbnb gör en lista över hem de är intresserade av. Baserat på denna wishlist-funktion har sajten listat de mest önskade hemmen för varje år från 2011, när funktionen lanserades, till 2019.

  Förra årtiondets mest önskade hem att hyra på Airbnb
  Bo i en snäcka. Foto: Airbnb

  2019: Santa Catarina, Brasilien

  Önskad 275 862 gånger med Airbnb wishlists.

  Foto: Airbnb

  För dem som önskar ett avskilt boende med egen strand som erbjuder lyxiga sängkläder och särskilda bekvämligheter som brasiliansk barbeque ute i det fria. Många lockas av alla de aktiviteter som värdarna tillhandahåller som bland annat inkluderar båturer, surfbrädor och häng i solstolarna.

  2018: Hectors grotthus, Grekland

  Önskad 254 773 gånger med Airbnb wishlists.

  Foto: Airbnb

  Insprängd i berget var denna särskilda egendom i Santorini ursprungligen en vinkällare som sedermera gjordes om till ett fritidshus. Rena linjer i inomhusmiljön, med ett fullt fungerande kök och gemensamma utrymmen, samtidigt som verandan utanför erbjuder en möjlighet att njuta av solen.

  2017: White Breeze-lägenhet, Thailand

  Önskad 204 110 gånger med Airbnb wishlists

  Foto: Airbnb

  Denna villa i Thailand är paradiset för dem som söker efter avkoppling. Gästerna kan sitta ute på terrassen och njuta av en kopp kaffe och beskåda solnedgångar, eller bada i den privata poolen. Icke att förglömma - personalen kommer och serverar dig färsk papaya, plockad från träd i trädgården.

  2016: Everview-sviten, Sydafrika

  Önskad 28 305 gånger med Airbnb wishlists

  Foto: Airbnb

  Denna oas vid stranden med utsikt över Table Mountain ligger vid Atlanten, en kort bilresa från Camps Bay. Detta hem har sovplatser för sex personer, en uppvärmd pool och öppen spis.

  2015: Trädkoja, Indonesien

  Önskad 271 887 gånger med Airbnb wishlists

  Foto: Airbnb

  Denna privata trädkoja ligger ovanför en strand på populära Bali och är en dröm för de som söker en utsikt över palmer och en frodig trädgård med pool. I närheten finns en livfull liten stad med butiker och restauranger.

  2014: Lerhus, Kanada

  Önskad 152 918 gånger med Airbnb wishlists

  Foto: Airbnb

  Detta unika lerhus i Kanada handbyggdes med hållbara material och erbjuder alla tänkbara moderna bekvämligheter. Här får man dessutom umgås med får och kycklingar som ger dig färsk mjölk och nykläckta ägg till frukost.

  2013: Snäckskalshuset, Mexiko

  Önskad 235 803 gånger med Airbnb wishlists

  Foto: Airbnb

  Snäckskalshuset ligger ovanpå en klippa ovanför en strand och har en privat pool och särskilda concierge-tjänster. Formgivaren Eduardo Ocampo hyllar de stora "bergen" av snäckskal som finns på ön. I hela huset kan gästerna hitta delar av verkliga snäckskal.

  2012: Svampkupolen, USA

  Önskad 107 837 gånger med Airbnb wishlists

  Foto: Airbnb

  Denna mysiga geodesiska kupol ligger på tio tunnland mark i Aptos och erbjuder alla moderna bekvämligheter. Ta det lugnt och koppla av på verandan och titta på kolibrier, promenera i naturen eller umgås med de tama getterna på egendomen.     

  2011: Villa nära Florens, Italien

  Önskad 3 686 gånger med Airbnb wishlists

  Foto: Airbnb

  Undanskymd bland Chiantis kullar i Toscana, omgiven av hundraåriga ekar och olivlundar, förvandlades denna bondgård till en unik villa. Här finns bekväma sovplatser för sexton gäster, som dessutom kan njuta av en naturlig botanisk trädgård, en privat saltvattenpool och två vedugnar för att tillaga pizza.

   

  Alla hem går att hyra och läsa mer på Airbnb! (Svamphuset finns inte med på hemsidans lista men går att hitta här!)

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!