• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Unikt boende: trendiga designhotell i kyrkan

  En hotellkedja i Nederländerna har börjat nyttja nya lokaler för sina gäster – oanvända kyrkor. Kolla in de här moderna boutiquehotellen i Utrecht och Amsterdam!

  Unikt boende: trendiga designhotell i kyrkan
  Bo i hotellkyrkan i Utrecht? Foto: bunkhotels

  Nyöppnade Bunk, i nederländska Utrecht och Amsterdam, har inte bara snappat upp den senaste hotelltrenden med designade lyxrum varvat med sovsalar för en billigare peng. 

  De har också valt en väldigt speciell miljö – kyrkor! I de båda hotellen är detaljer vackert­ bevarade, sociala ytor fylls med livemusik, utställningar och filmkvällar, och långbord dukas upp för närodlad mat från morgon till midnatt under högt välvda tak.

  Kreativitet i kyrkhotellet

  Bunk Amsterdam har både egen radiostation, ölbryggeri och ett bibliotek där du kan spela vinylskivor från egen kollektion. Bunk Utrecht, å andra sidan, bär spår från 1893 då kyrkan öppnade under namnet Westerkerk, och trots att kyrkan numera är omvandlad till ett hotell hörs ännu musik från den världsberömda Quellhorstorgeln. Dessutom ligger hotellet bara 400 meter från stadens centralstation och är ett smidigt stopp för vidare ­resor i Europa.

  Välj att bo i en kapsel-liknande våningssäng i sovsal eller ett privatrum för två till fem personer.

  Stilrent i kyrkan. Foto: bunkhotels

  Moderna våningssängar som mer liknar kapselhotell. Foto: bunkhotels

  • Natt i gemensam sovsal från 300 kr/natt.

  Läs mer på bunkhotels.com.

  Ät i kyrkan

  Vagabond har även skrivit om Mercato Mayfair, ett kulturellt nav och en riktigt grym matmarknad i London. Men det mest anmärkningsvärda är lokalen – även den en renoverad kyrka – St Mark's på North Audley Street.

  Foto: bunkhotels

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!