• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Sommarlägret för vuxna med lek och digital detox

  Trött på snacka jobb, nätverka och ständigt vara uppkopplad? Då finns det ett "vuxenkollo" för dig i USA, Kalifornien, där man kan koppla ner och av för att istället omfamna sitt barnasinne.

  Sommarlägret för vuxna med lek och digital detox
  Koppla ner och koppla av på vuxenkollo. Foto: GettyImages

  Camp Grounded är ett sommarläger för vuxna där ingen digital teknik och alkohol är tillåtet. Dessutom får man inte heller använda sitt riktiga namn (bara smeknamn), prata om sitt arbete eller nätverka med andra medverkande gäster.

  Årets sommarläger hålls i två omgångar: 15-18 och 22-25 maj. Deltagarna har hittills kommit från över 30 olika amerikanska delstater och fler än 8 olika länder med en ålder på mellan 18 och 75 år.

  Förutom alla uppenbara tekniska prylar som datorer, mobiler och surfplattor är även läsplattor, aktivitetsarmband och klockor (både digitala och analoga) förbjudna. De dagar man spenderar på lägret ska vara till för lek, avslappning och gemenskap.

  Innan avresa får gästerna lägrets mejladress och telefonnummer för nödsituationer. På så sätt kan nära och kära nå lägrets medarbetare och gästen om det skulle behövas.

  Aktiviteter och lekar

  De medverkande kan antingen bo i våningssängar i sovsalar eller tälta. De få privata stugor som finns att hyra går först och främst till personer med specifika medicinska behov. 

  Den som vill omfamna sitt baranasinne kan välja och vraka mellan olika aktiviteter och lekar.

  Camp Grounded erbjuder aktiviteter som konst och hantverkskurser, yoga, meditation, simning, talangjakt, bågskytte, väggklättring, vandring, sing-a-longs, analog fotografering, kreativt författande på skrivmaskiner och lekar som "fånga flaggan" och "color wars"... och mycket mer. Dessutom finns rådgivning att få om hur man ska balansera sitt digitala arbetsliv med vardagen.

  Pengar utan värde

  På hemsidan står det: "Tillsammans skapar vi ett samhälle där pengar och titlar har lite värde... och där individualitet, att uttrycka den man är, vänskap, minnen och naturen värderas mer".

  Men att pengar inte har något större värde kan ju diskuteras då en tre dagar lång vistelse kostar drygt 9200 kronor.

  Intresserad? Läs mer här!

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!