• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Italienare i karantän stämmer upp i sång

  Italien har drabbats hårt av coronaviruset varpå hela landet satts i karantän. Ett annars myllrande Italien blev tyst rapporterade många, men till och med då hittar italienare satt att lätta upp stämningen och stämma upp i sång och musik.

  Italienare i karantän stämmer upp i sång
  Med tamburiner, dargspel och sång lättar italienare i karantän upp stämningen. Foto: Facebook/Italia

  Karantänen gällde till en början bara regionen Lombardiet och 14 andra områden i norra Italien, men nu gäller det hela landet. 

  Rapporter och intervjuer från landet har uppmärksammat hur vardagslivet påverkats och hur tyst det blivit, men en video från Agrigento på södra Sicilien som lades upp i Facebookgruppen Italia visar hur italienare i karantän ändå lyckas stämma upp i sång och musik. På tolv timmar har klippet, med texten Questa è l'Italia. Forza! ("Detta är Italien. Nu kör vi!") delats närmare 90 000 gångar och mer än 7000 kommentarer från hela världen skickar uppmuntrande hälsningar och lyckoönskningar.

  I klippet syns människor på balkonger och i fönster sjunga, spelar tamburiner och dragspel tillsammans.

  Kolla in klippet!

  Questa è l’Italia. Forza!

  Posted by Italia on Friday, March 13, 2020

  Balkongmusiken uppstod efter att en uppmaning om att visa gemskap spridits på sociala medier. Klockan sex lokal tid på fredagen kunde landets nationalsång Il Canto degli Italiani höras från fönster och balkonger på många platser i landet.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!