• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Proffsen tipsar – så tar du bättre resebilder!

  Hur blir jag bättre semesterfotograf? Hur plåtar jag människor utan att kränka dem? Får jag ta bilder överallt? Varför går fotograferar upp före tuppen gal och vägrar äta middag i skymningen? Och vilken kamera ska jag välja? I det här avsnittet av Vagabonds podcast ger proffsen dig sina bästa tips.

  Proffsen tipsar – så tar du bättre resebilder!
  Hur blir jag en bättre semesterfotograf? Vi bad proffsen svara på den frågan. Foto: Getty Images

  Per J Andersson (t v) bad Vagabondfotograferna Johan Marklund och Karin Wimark om deras bästa fototips. Foto. Ingela Bendt

  Fotograf Johan Marklund har gjort otaliga reportage för Vagabond de senaste tio åren. Från naturreservat i Afrika, ökenområden i USA, basarer och tropiska paradisöar i Indien och klättringar vandringar och skidturer i Alperna.

  I den här podden berättar han och Karin Wimark, fotograf, skribent och Vagabondredaktör, för programledaren Per j Andersson om hur man skärper blicken, finslipar hantverket och öppnar hjärtat för att för att få till de bästa mötena och därmed bilderna.

  Duger det med mobiltelefon eller kanske en kompaktkamera? Måste jag tunga dyra teleobjektiv och stativ? Hur närmar jag mig människor i fjärran länder och ber att få få ta en bild? Finns det tillfällen då man kanske inte ska ta bilder? Hur gör jag för att inte bara reproducera schablonbilder av olika länder och kulturer?

  Lyssna! 

  Grundkurs i resefotografering

  Har du undrat vad det är som skiljer proffsfotografernas resebilder från dina egna? Gå Vagabonds resefotokurs med fotograf Marcus Westberg och då får svaret på frågan.
  Fotoskola, Marcus Westberg, Vagabond

  Marcus Westberg.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!