• Få vagabond.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

  • 6 goda karibiska romdrinkar du kan göra hemma

    Om du inte kan resa till Karibien så får Karibien komma till dig – vi listar 6 cocktails med rom som du kan göra hemma!

    6 goda karibiska romdrinkar du kan göra hemma
    Gillar du rom och cocktails? Ta del av de här 6 recepten för riktigt goda karibiska drinkar. Foto: Karin Wimark

    Karibiska öar, stränder och drinkar – kan det vara den ultimata paradisdrömmen? Här är sex härliga cocktails som får dig att förflyttas till sandstränder och palmer. Till vår hjälp att har vi de eminenta romexperterna på Cane Rhum Sociaty.

    Läs mer: Ny karibisk bar och restaurang öppnar i Stockholm


    Daiquiri

    Det finns många olika recept på Daiquiri. En vanlig variant är frozen daiquiri. Receptet nedan är ur boken 1001 cocktails – rätt cocktail för varje tillfälle av Robbie Bargh.

    4 cl ljus rom
    2 cl limejuice
    1 tsk sockerlag
    7 färska jordgubbar
    krossad is

    Blanda ihop alla ingridienser inklusive sex jordgubbar tills blandningen är trögflytande och isig. Häll upp i ett kallt cocktailglas och dekorera med sista jordgubben!

    Piña colada

    Puerto Ricos nationaldrink Piña colada är många semesterfirandes favorit. Den populära drinken har till och med en egen årsdag den 10 juli. Receptet nedan är ur boken 1001 cocktails – rätt cocktail för varje tillfälle av Robbie Bargh.

    4 cl ljus rom
    2 cl mörk rom
    4 cl kokosgrädde
    6 cl ananasjuice
    Krossad is

    Blanda ihop alla ingridienserna i en mixer tills blandningen är slät. Dekorera med ananas och ananasblad.

    Tips! För extra fruktsmak kan man blanda ett par färska ananasbitar i en blendern och ha med i drinken + ett parasoll för extra semesterkänsla!
     

    Mojito

    Mojito är en väldigt populär sommardrink. Myntan gör den fräsch och man kan riktigt se sig själv ligga under en palm och sippa på drinken med havet brusande framför. Här är Systembolagets recept:

    4-6 cl ljus rom
    2-3 cl saft av lime
    2-3 tsk socker
    1-2 kvistar mynta
    6-8 cl sodavatten
    Myntablad, lime

    Lägg myntablad och socker i höga cocktailglas. Krossa i myntabladen och tillsätt rom och limejuice, rör om. Fyll glaset med krossad is och toppa med soda. Garnera med myntablad eller lime.

    Negroni

    Negroni är egentligen är italiensk drink med gin. Men med rom blir detta en karibisk dröm. Den här versionen av "Spiced Negroni" har vi fått från Cane Rhum Sociatys bartender Jack Parker.

    2 cl Chairman's reserve spiced
    2 cl John D Taylor's Velvet Falernum
    2 cl Campari
    2 stänk av Orange bitters
    iskuber

    Lägg iskuberna i glaset, blanda i ingridienserna och rör samman väl. Dekorera med apelsinskal.

     

    Rum Punch

    En bål passar perfekt varma sommardagar, men karibisk rum punch på stranden är riktigt festligt. Dock ska man inte glömma att all denna frukstiga juice innehåller alkohol. Receptet nedan är ur boken 1001 cocktails – rätt cocktail för varje tillfälle av Robbie Bargh.

    2 cl citron eller limejuice
    4 cl honung eller sockerlag
    6 cl stark rom
    några stänk Angostura Bitter
    8 cl svag kall fruktjuice, gärna ananans
    iskuber

    Bland de fyra första ingridienserna i förväg, ställ blandningen kallt. Blanda ihop med frukjuice och is. Extra tips: riv på muskot över isen i glasen för lite extra krydda!

    Manhattan

    En klassisk cocktail från mitten av 1800-talet som består av amerikansk bourbon. Vi byter ut den mot rom och voilà – Karibien i ett glas! Den här versionen av "Perfect Manhattan" har vi fått från Cane Rhum Sociatys bartender Jack Parker.

    40ml Zacapa Centenario 23
    20ml Rosso Vermouth
    20ml Bianco Vermouth
    1 stänk av Angostura bitters
    is

    Häll ingridienserna över isen i ett blandglas eller i en shaker. Rör om väl (skaka inte) och sila över blandningen i ett serveringsglas. Dekorera med ett cocktailbär.

  • Få vagabond.se's nyhetsbrev

    Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!