• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • 6 öar i Europa du kan hyra på Airbnb

  Skotsk fyrvaktarbostad, venetiansk villa, eller norskt fiskeparadis? Här är 6 privata öar som finns i Europa och som du kan hyra själv på Airbnb.

  6 öar i Europa du kan hyra på Airbnb
  Hyr en alldeles egen ö. Foto: Gettyimages/AlexanderNikiforov och Airbnb.

  Med chans för val och delfin i Norge

  Se solen gå ned från verandan på den här norska paradisön. Ön ligger i området Telemark som både är känt för sin vackra kustremsa och sina bergmassiv. Huset har fyra sovrum och det finns även möjlighet till camping på ön vilket gör den passande för ett större sällskap. Här fiskar du torsk, öring, och makrill. Och har du tur kan du se både delfin och val i vattnet!

  Hyr en ö i Norge

  En egen norsk ö i natursköna Telemark. Foto: Airbnb.

  Skotsk fyrvaktarbostad

  På ön Davaar i södra Skottland kan du flytta in i en före detta fyrvaktarbostad. Ön går att nå till fots eller med fyrhjulsdriven bil vid lågvatten två gånger per dag, i övrigt är du omringad av havets vågor. Huset är nyrenoverat med de flesta moderniteter du kan behöva, inklusive utrustning för snorkling, fiske och hummerjakt. Med chans att se utter, delfin, kungsörn, och val!

  Hyr egen ö med fyr på

  Lev som en skotsk fyrvaktmästare för ett tag. Foto: Airbnb.

  Sekelskiftesvilla i Stockholms skärgård

  I Gustavsberg ungefär 20 minuter från Stockholm city ligger det här semesterparadiset! En skärgårdsö helt för dig själv. På ön står två bostadshus som totalt rymmer sju sovrum med plats för tolv personer. Bada på den egna stranden och basta i den vedeldade bastun. Så mycket mer svensk sommaridyll kan det knappast bli.

  Hyr en egen ö

  Vilka tolv personer tar du med till den här sekelskiftesvillan i Stockholms skärgård? Foto: Airbnb.

  Rosa dröm i Venedig

  Utanför Venedig i Italien kan du hyra den lummiga ön Falconera. En privat ö omgiven av en lagun. På ön står en rosa villa i typisk venetiansk lantlig stil med sovplatser för upp till sexton personer. Här kan du äta långa middagar kring det stora bordet i salongen, ha aperitivo i trädgården, fiska, paddla kajak, skåda fåglar och strosa i värdparets ekologiska fruktträdgård.

  Hyra ö i Europa

  En helt egen ö i Venedigs farvatten. Foto: Airbnb.

  Åländsk skärgårdsö

  Ålands skärgård består av inte mindre än 6800 öar. Några av dem går att hyra och den här ön utanför Föglö i Ålands skärgård är en av dem. Här bor du omringad av havets vågor i en gammal fiskarstuga som byggts om till bostad. Ön är en elfri zon så packa med dig böcker och värmeljus. Är du sugen på färsk fisk till middag är havet fullt av dem.

  Hyr egen ö i Åland från Airbnb

  Checka ut från Facebook och in på den här elfria ön i Ålands skärgård. Foto: Airbnb.

  Röd småländsk sommarstuga

  I Stora Hammarsjön utanför Hultsfred i Småland hittar du det här röda sommartorpet. Huset är placerad på en helt egen ö där det bara är du, naturen och tystnaden. Stugan rymmer upp till fyra personer och sjön bjuder på massor av fisk för den som är sugen.

  Hyra egen ö i Sverige

  Inbäddad i grönska ligger den här röda stugan på en ö i Småland. Foto: Airbnb.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!