• Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!

 • Dröm dig bort i georgianska lyxsängar – 10 romantiska hotell

  Netflix-serier som Bridgerton och The Crown har fått oss att drömma iväg till pampiga hotellsängar med sammetsdraperier och bulliga kuddar i flertal. Behovet av romantiska weekends i kunglig anda är stort! Hotels.com hjälpte oss lista hotellrum för en natt i georgiansk stil.

  Dröm dig bort i georgianska lyxsängar – 10 romantiska hotell
  Bo som en kunglighet i något av de här romantiska hotellrummen. Foto: Hotels.com.

  The Ritz London, London

  Lyx i London blir inte mycket bättre än en vistelse i ett av de extravaganta rummen på The Ritz London. Kunglig atmosfär och interiör i kombination med antika möbler. Missa inte att boka in dig på afternoon tea – hotellet är det enda i landet som har en certifierade te-sommelier. Välj mellan traditionell variant eller kör glamour hela vägen med en champagne-variant.

  Sov som en kunglighet hos The Ritz i London. Foto: Hotels.com.

  Grand Royale London Hyde Park, London 

  I en vacker byggnad precis intill Kensington Gardens ligger The Grand Royale London Hyde Park. Ett hotell som bjuder på romantisk charm. Hotellet är fyllt med polerade träpaneler, eldstäder i marmor och kristallkronor. Vad mer kan man begära för ett dygn i kunglig anda?

  Romantisk charm hos Grand Royale London Hyde Park. Foto: Hotels.com.

  Le Meurice, Paris 

  I centrala Paris ligger eleganta Le Meurice – en vanlig destination för aristokratin och ett hotell som även går under smeknamnet "Hotel of Kings". Här har kändisar som Salvador Dalí, Andy Warhol och Bob Dylan bott. Hotellet byggdes ursprungligen 1771 av den brittiska överklassen.

  Gör som Salvador Dalí och checka in i Le Meurice i Paris. Foto: Hotels.com.

  Restaurangen på hotell Le Meurice i Paris. Foto: Le Meurice.

  Hôtel Eggers, Göteborg 

  Även i Sverige kan du checka in i pampiga hotellsängar. Hôtel Eggers i Göteborg är perfekt för en romantisk tillflykt tillsammans med din hertig eller hertiginna. Hotellet är ett av Sveriges äldsta hotell från 1859 och här har många kungligheter, konstnärer, diplomater, spioner och affärsmän sovit sin skönhetssömn. Välj ett rum signerat någon kändis som artisten Håkan Hellström eller konståkerskan Sonia Henie, eller så utgår du från mängden lyx, du kan till exempel hitta rum med jacuzzi och grammofon.

  En svensk favorit, Hotel Eggers i Göteborg. Foto: Hotels.com.

  The Savoy, London 

  När hotellet The Savoy öppnade i London 1889 var det det första i sitt slag. Det blev snabbt en magnet för de rika, berömda, glamorösa – och även de ökända. Det är även här den brittiska kungafamiljen väljer att checka in då och då.

  Gör som brittiska kungafamiljen och checka in på The Savoy i London. Foto: Hotels.com.

  Hotel Sacher Wien, Wien 

  Det ståtliga hotellet Hotel Sacher Wien har en lång historia av att agera mötesplats för både politiker och primadonnor. Här sover du kungligt mitt i staden. Det är även hit du går för att äta den världsberömda Sachertårtan i original. 

  Hotel Sacher i Wien. Foto: Hotels.com.

  Missa inte att smaka på den berömda Sachertårtan. Foto: Hotel Sacher Wien.

  Hotel Grande Bretagne, Aten 

  Från rockstjärnor till kungligheter. Hotel Grande Bretagne är hotellet som lockat storheter inom alla kategorier. Evig elegans i hjärtat av Europas historiska huvudstad. Med anor från 1842 bjuder det på en kombination av lyxigt och intimt.

  Hotel Grande Bretagne i Aten. Foto: Hotels.com.

  The Merrion, Dublin 

  I hjärtat av den irländska huvudstaden hittar man detta eleganta hotellet The Merrion från 1700-talet. Här kan du äta i hotellets restaurang som har inte midnre än två Michelinstjärnor, hänga i cocktailbaren eller ta ett dopp i den 18 meter långa poolen.

  The Merrion i Dublin. Foto: Hotels.com.

  Hotel d'Angleterre Geneva, Geneve 

  Att du hittar lyxiga hotell i Schweiz förvånar kanske inte någon. Hotel d'Angleterre Geneva är ett vackert boutiquehotell med läckert inredda rum som bjuder på kunglig charm i kombination med den främsta schweiziska gästfriheten. 

  Hotel d'Angleterre Geneva. Foto: Hotels.com.

 • Få vagabond.se's nyhetsbrev

  Skriv upp dig på vårt nyhetsbrev för senaste informationen!