Annons
Annons
Nyhet

Inga turister allvarligt skadade i Nepal

Trots inbördeskrig och avrådan från resor till Nepal, är landets turism ändå inte helt död. Konflikten har hittills inte inneburit att några turister blivit allvarligt skadade. I huvudstaden Kathmandu har det förekommit upprepade generalstrejker och våldsamma massdemonstrationer, men inga väpnade stridigheter. Sammandrabbningarna mellan armé och gerilla har varit hårdast i de rebellkontrollerade distrikten i nordvästra

Text: Redaktionen • 2006-04-10 Uppdaterad 2006-04-10

Trots inbördeskrig och avrådan från resor till Nepal, är landets turism ändå inte helt död. Konflikten har hittills inte inneburit att några turister blivit allvarligt skadade. I huvudstaden Kathmandu har det förekommit upprepade generalstrejker och våldsamma massdemonstrationer, men inga väpnade stridigheter.

Sammandrabbningarna mellan armé och gerilla har varit hårdast i de rebellkontrollerade distrikten i nordvästra Nepal. Längs de populära trekkinglederna Everest, Langtang och Annapurna finns maoisterna representerade, utan att ha direkt kontroll över områdena. Turister som vandrar där uppmanas betala 230 kronor i revolutionär skatt.

På vissa platser har rebellerna till och med engelskspråkiga talesmän. Tragikomiskt nog finns det turister som lockas till Nepal inför de pikanta utsikterna om möte med rebeller.


Text: Redaktionen • 2006-04-10
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top