Annons
Annons
Nyhet

Indian Airlines skärper sig

Indian Airlines, Indiens statliga regionala flygbolag, har bytt namn och logo och satsar nu mer än någonsin på service och kvalitet. Indian, som är det nya namnet, vill skaka av sig sitt skamfilade rykte som byråkratiskt, trögt, gammaldags och skamfilat. ram till 1990 hade flygbolaget monopol på inrikesflyg i Indien. Sedan flygmarknaden släpptes fri har

Text: Redaktionen • 2006-04-12 Uppdaterad 2006-04-12

Indian Airlines, Indiens statliga regionala flygbolag, har bytt namn och logo och satsar nu mer än någonsin på service och kvalitet. Indian, som är det nya namnet, vill skaka av sig sitt skamfilade rykte som byråkratiskt, trögt, gammaldags och skamfilat.

ram till 1990 hade flygbolaget monopol på inrikesflyg i Indien. Sedan flygmarknaden släpptes fri har Indian Airlines andel sjunkit till 30 procent. Skälet är framför allt att de privata konkurrenterna har bättre service både när det gäller bokning och ombord, nyare plan och ibland också lägre priser.

Det ska det bli ändring på nu. Indian lovar nya plan, yngre kabinpersonal, uppdaterat bokningssystem och en service som kan matcha de privata konkurrenterna.

Konkurrensen på den indiska inrikesflygmarknaden är stenhård. Sedan några år tillbaka finns bland annat flera lågprisflygbolag, som man bokar själv på internet. Har du tur kan du flyga för ett par hundralappar över halva det jättelika landet.


Text: Redaktionen • 2006-04-12
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top