Annons
Annons
Nyhet

Bredbandskabel mellan Europa och Indien

Snart kan du skicka stora datafiler på bråkdelen av en sekund till och från Indien. Det indiska företaget Videsh Sanchar Nigam planerar att lägga ut bredbandskabel mellan Indien och Europa för framtida supersnabb datakommunikation mellan öst och väst. Projektet innebär att man måste dra en underjordisk kabel som är cirka 1 000 mil lång. Långa

Text: Redaktionen • 2006-04-25 Uppdaterad 2006-04-25

Snart kan du skicka stora datafiler på bråkdelen av en sekund till och från Indien. Det indiska företaget Videsh Sanchar Nigam planerar att lägga ut bredbandskabel mellan Indien och Europa för framtida supersnabb datakommunikation mellan öst och väst. Projektet innebär att man måste dra en underjordisk kabel som är cirka 1 000 mil lång. Långa sträckor kommer kabeln att gå på havets botten.

Kabeln ska dras från Mumbai (Bombay) på Indiens västkust, under havet till gulfstaterna och vidare under Mellanöstern till Egypten, därefter under Medelhavet och med förgreningar till olika länder i Europa, rapporterar Press Trust of India.

Projektet kommer att kosta 2,4 miljarder svenska kronor. Företaget som sköter projekteringen ägs av indiska Wallenberg, det vill säga Tatakoncernen. Diskussioner pågår om att få med fler investerare i projektet, däribland Etisalat i Förenade Arabemiraten och Saudi Telecom i Saudiarabien. Projektet kommer att innebära stora fördelar för alla företag som outsourcat kundtjänst och andra tjänster från Europa till Indien.


Text: Redaktionen • 2006-04-25
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top