Annons
Annons
Nyhet

Slut på indiskt flygplatssunk

Alla som rest till Indien vet hur sunkiga de internationella flygplatserna i New Delhi och Mumbai är. Men nu klämtar klockan för de rangliga, smutsiga, slitna gamla flygplatsterminalerna, som är många utländska turisters första möte med Indien. I början av maj lämnade indiska luftfartsmyndigheterna över driften av flygplatserna i New Delhi och Mumbai till två

Text: Redaktionen • 2006-05-16 Uppdaterad 2006-05-16

Alla som rest till Indien vet hur sunkiga de internationella flygplatserna i New Delhi och Mumbai är. Men nu klämtar klockan för de rangliga, smutsiga, slitna gamla flygplatsterminalerna, som är många utländska turisters första möte med Indien.

I början av maj lämnade indiska luftfartsmyndigheterna över driften av flygplatserna i New Delhi och Mumbai till två jointventure-företag, som ägs dels av indiska staten, dels av privata investerare. Redan till sommaren kommer flera missfÙ?rhållanden, som extremt långa köer och brist på sittplatser, att rättas till. På sikt kommer flygplatserna att rustas upp och få internationell standard med mer shopping, fler restauranger och skinande rena miljöer.

Den första internationella indiska flygplats att privatiseras var den i Kochi i Kerala. Bangalores och Hyderabads flygplatser har nyligen privatiseras och byggs just nu om.


Text: Redaktionen • 2006-05-16
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top