Annons
Annons
Nyhet

Lyxtåg i Sydindien

Bo ombord på chartrat tåg med med lyxiga sov-, sällskaps-, restuaurang- och barvagnar. Dröm dig tillbaka till maharajornas Indien, och låt dig bli uppassad som om du vore just en maharaja. Resan tar en vecka och tar dig genom den sydindiska delstaten Karnataka, där Bangalore är huvudstad. Det nya tåget, som döpts till Luxury on

Text: Redaktionen • 2006-06-02 Uppdaterad 2006-06-02

Bo ombord på chartrat tåg med med lyxiga sov-, sällskaps-, restuaurang- och barvagnar. Dröm dig tillbaka till maharajornas Indien, och låt dig bli uppassad som om du vore just en maharaja.

Resan tar en vecka och tar dig genom den sydindiska delstaten Karnataka, där Bangalore är huvudstad. Det nya tåget, som döpts till Luxury on Train och kör igång i mars 2007, har förebilder i Nordindien. Där har man sedan flera år kunnat åka bland annat Palace on Wheels mellan olika turistattraktioner och bo och äta lyxigt ombord. Det nya sydindiska lyxtåget ska köra sträckan Bangalore-Mysore-Hassan-Hampi-Gadag-Londa-Madagaon-Bangalore.

Priset är ännu inte bestämt. Men medan andraklassbiljetter på vanliga tåg motsvarande sträckor sammanlagt skulle kosta cirka 200 kronor, kommer biljettpriset till lyxtåget att handla om helt andra belopp. Räkna med runt tusen kronor per dygn i en vecka, inklusive allt.


Text: Redaktionen • 2006-06-02
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top