Annons
Annons
Nyhet

Ny skidort i Indien

Att man kan åka skidor i indiska Himalaya är ingen nyhet. Men möjligheten att åka på en bekväm skidsemester med fungerande skidliftar och annan infrastruktur för skidåkare har varit begränsad, för att inte säga obefintlig. Nu ska det bli ändring på det. Manali i delstaten Himachal Pradesh i nordvästra Indien – ett av världens bästa

Text: Redaktionen • 2006-08-17 Uppdaterad 2006-08-17

Att man kan åka skidor i indiska Himalaya är ingen nyhet. Men möjligheten att åka på en bekväm skidsemester med fungerande skidliftar och annan infrastruktur för skidåkare har varit begränsad, för att inte säga obefintlig.

Nu ska det bli ändring på det. Manali i delstaten Himachal Pradesh i nordvästra Indien – ett av världens bästa ställen för helikopterskidåkning – ska förvandlas till lyxskidort. Indiska myndigheter har nyligen godkänt byggplanerna. 2009 ska skidorten vara färdig. Totalt beräknas den nya skidorten kunna ta emot 10 000 besökare om året.

Skidorten vid Manali ska heta Himalaya Skivillage och ligger på 2 590 meters höjd. De högsta skidbackarna kommer att finnas på 4 100 meters höjd. Byggstilen lär vara inspirerad av tibetansk arkitektur.

Målgruppen är inte helt oväntat medelklassindier, men också européer, amerikaner och andra asiater. Målet är att någon gång kunna arrangera Vinter-OS på orten, vilket än så länge får ses som en orealistisk förhoppning.

Bakom projektet står två amerikaner, John Sims och Alfred Ford, barnbarnet till grundaren av det berömda bilmärket.


Text: Redaktionen • 2006-08-17
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top