Annons
Annons
Nyhet

Individuell trekking förbjuds i Nepal

All individuell trekking förbjuds i Nepal. Från och med 1 oktober 2006 tillåts enbart organiserade vandringar. Den som tänkt sig ut i Himalaya måste skaffa ett så kallat Trekking Registration Certificate, TRC. Kortet kostar 250 nepalesiska rupies (cirka 27 kronor), och utfärdas av särskilda kontor i Kathmandu och Pokhara. Dessa ska ha öppet sju dagar

Text: Redaktionen • 2006-09-12 Uppdaterad 2006-09-12

All individuell trekking förbjuds i Nepal. Från och med 1 oktober 2006 tillåts enbart organiserade vandringar. Den som tänkt sig ut i Himalaya måste skaffa ett så kallat Trekking Registration Certificate, TRC. Kortet kostar 250 nepalesiska rupies (cirka 27 kronor), och utfärdas av särskilda kontor i Kathmandu och Pokhara. Dessa ska ha öppet sju dagar i veckan och utlovar snabb pappersexercis.

Men det finns en hållhake. För att få vandringstillståndet måste du först ha hyrt minimum en guide eller bärare från någon av de 550 nepalesiska resebyråer som är anslutna till TAAN, Trekking Agents Association of Nepal.
– Bra för både näring och kunder, tycker Ram Sapkota som driver Mountain Delight Treks i Kathmandu.
–TAAN står för kvalitet och säkerhet. Både gentemot turister och anställda. Vandringsavgifterna kommer dessutom att bidra till utveckling av bergens byar och eko-turism, säger han.
Turistmyndigheterna hoppas dessutom att det nya systemet ska underlätta vid räddningsaktioner. Uppgifter om vandrare och vandringar kommer att lagras i ett dataregister som blir tillgängligt för bland annat resebyråer och ambassader. Noggranna kontroller av vandringstillstånd och pass kommer att ske längs samtliga vandringsleder.

Läs mer:
http://www.taan.org.np


Text: Redaktionen • 2006-09-12
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top