Annons
Annons
Nyhet

SAS först i världen

Tisdagen den 12 juli blev SAS först i världen med att införa en så kallad biometrisk säkerhetskontroll. Först ut med försöken blev flygplatsen i Luleå. Det hela går till så att resenären checkar in genom att lämna sitt tumavtryck både när bagaget checkas in och vid ombordstigning på planet. Detta för att säkerställa att det

Text: Redaktionen • 2006-09-14 Uppdaterad 2006-09-14

Tisdagen den 12 juli blev SAS först i världen med att införa en så kallad biometrisk säkerhetskontroll. Först ut med försöken blev flygplatsen i Luleå.

Det hela går till så att resenären checkar in genom att lämna sitt tumavtryck både när bagaget checkas in och vid ombordstigning på planet. Detta för att säkerställa att det är samma person som både checkar in och reser. Efter avslutad resa så raderas all information.

Än så länge är det frivilligt att att använda sig av den biometriska säkerhetskontrollen men visar sig försöken bli lyckosamma så kommer de införas på SAS samtliga destinationer i Sverige utom Stockholm och Göteborg som kommer senare. Detta skriver Stand By.


Text: Redaktionen • 2006-09-14
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top