Annons
Annons
Nyhet

Säkert i norra Israel, säger turistbyrån

Israel hoppas att de utländska turisterna ska våga återkomma efter kriget i Libanon i somras. Galiléen i norra Israel, som drabbades hårt av raketbeskjutning, sägs ha återhämtat sig väl och är nu säkert att besöka, hävdar Israels turistbyrå. Irma Aalto som är marknads och PR-ansvarig har själv varit där efter kriget. – Jag kände mig

Text: Redaktionen • 2006-09-21 Uppdaterad 2006-09-21

Israel hoppas att de utländska turisterna ska våga återkomma efter kriget i Libanon i somras. Galiléen i norra Israel, som drabbades hårt av raketbeskjutning, sägs ha återhämtat sig väl och är nu säkert att besöka, hävdar Israels turistbyrå.

Irma Aalto som är marknads och PR-ansvarig har själv varit där efter kriget.
– Jag kände mig mycket trygg under hela resan, säger hon.
Hon tycker inte heller att det är för tidigt att uppmuntra folk att åka till Galiléen.
– På det ställena dit turisterna åker är det lugnt. Det kanske är värre närmast gränsen, men i övrigt är det precis som det var för ett år sedan.

I övriga landet är det dock mer osäkert även om Irma Aalto tycker att man gott kan Ù�ka så länge man är försiktig.
– Till Västbanken och Gaza bör man inte bege sig. Det avråder också UD för. Men annars tycker jag man kan resa till Israel. Jerusalem har haft små incidenter men det var länge sedan. Nu är det hyfsat lugnt. Även Tel Aviv har haft problem med terrordåd men inte i de delarna turisterna brukar röra sig i.


Text: Redaktionen • 2006-09-21
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top