Annons
Annons
Nyhet

Entréförslag till städer

Tänk dig att få betala inträde för att få tillträde till exempelvis Paris. Det kan bli verklighet snabbare än man tror. Det är den engelske ekonomen John Kay som lagt fram tanken för att minska turismens påverkan på natur och kultur. Ser man på en stad som Venedig så har den 16 miljoner besökare per

Text: Redaktionen • 2006-09-28 Uppdaterad 2006-09-28

Tänk dig att få betala inträde för att få tillträde till exempelvis Paris. Det kan bli verklighet snabbare än man tror. Det är den engelske ekonomen John Kay som lagt fram tanken för att minska turismens påverkan på natur och kultur.

Ser man på en stad som Venedig så har den 16 miljoner besökare per år och cirka 50 000 varje dag under högsäsong. Slitaget på och runt omkring sevärdheterna blir enorm. I ett sådant fall tycker Kay att det kan vara lämpligt med någon form av entréavgift för att få ner antalet besökare.

Sedan tidigare finns en såkallad turistskatt för de som åker till Spanien som används för att betala och rusta upp de skador som turismen åstadkommer. Detta skriver norska Dagsavisen.


Text: Redaktionen • 2006-09-28
Nyhet

Nyhetsbrev

Missa inte våra bästa tips och guider!

Scroll to Top